Anasayfa /  Dünya

Covid-19'a yeni bir varyant: Eris.

İngiltere'de her 7 vakadan 1'ini oluşturan yeni Covid-19 varyantı Eris'in yayıldığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol 07 Ağustos 2023 14:41

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından yapılan duyuruya göre, Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1), İngiltere genelinde yayılmaya başlamıştır.

Eris varyantı, ülke genelinde her 7 yeni vakanın birini oluşturmaktadır. Arcturus varyantını yüzde 39,4 oranla takip ederek, İngiltere'de en yaygın ikinci varyant haline gelmiştir.

Uzmanlar, dünya genelinde Covid-19 vakalarındaki artışın sürmesi nedeniyle durumu yakından takip ettiklerini belirtmektedirler. Zoe Covid-19 Sempton Çalışması'na göre, İngiltere'de Covid-19 enfeksiyonlarına ilişkin tahmini vaka sayısı 4 Temmuz'da 606 bin 656 iken, 27 Temmuz'da 785 bin 980'e yükselmiştir.

Uzmanlar ayrıca, Covid-19 vakalarındaki artışın, 21 Temmuz'da Barbie ve Oppenheimer filmlerinin vizyona girmesinin ardından sinemalara giden insanların etkileşimi ve kapalı alanlardaki bir araya gelmelerle ilişkilendirilebileceğini ifade etmektedir. Ayrıca, bağışıklığın azalması ve aşıların etkisinin belirli bir süre sonra azalması da vakalardaki artışa katkıda bulunabilir.

Etiketler covid-19 eris ingiltere
Yorumlar