Anasayfa /  Foto Galeri

Covid-19 omicron varyantının yeni semptomları açıklandı!

Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede baskın varyant olan Omicron'un endişele verici yeni semptomları ortaya çıktı. İngiltere'de yapılan yeni bir çalışma, Omicron'un yaygın olarak gözlemlenen baş ağrısı, öksürük ve yorgunluk gibi soğuk algınlığı benzeri semptomlarına yenilerini ekledi. Araştırmacılar, varyantla ilgli semptomların herkeste aynı seyretmediğini belirterek, insanlara aşı olması çağrısında bulundu. İşte Omicron varyantının ishal başta olma üzere diğer yeni semptomları...

Covid-19 omicron varyantının yeni semptomları açıklandı! - Sayfa 1

Yeni tip corona virüsün Omicron varyantının diğer varyantlardan farklı hareket ettiği göz önüne alındığında, endişe verici faktörlerden birini, enfekte olan hastaların birbirinden farklı semptomlar göstermesi oluşturuyor. 

Covid-19 omicron varyantının yeni semptomları açıklandı! - Sayfa 2

Pek çok hasta hafif soğuk algınlığı benzeri semptomlardan şikayet etse de, bazıları şiddetli belirtiler yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve diğer kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalar semptomları ve bunların arkasındaki nedenleri açıkladı.

Covid-19 omicron varyantının yeni semptomları açıklandı! - Sayfa 3

DSÖ’nün bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. Maria Van Kerkhove, Omicron ile enfekte olan kişilerin onlarca semptom gösterebileceğini söyledi. Van Kerkhove, Covid-19 ve Omicron ile ilgili Canlı Soru-Cevap oturumu sırasında, "Ortalama olarak, Omicron ile enfekte olmanız durumunda Delta'ya kıyasla daha az hastaneye yatma riskinin olduğunu biliyoruz ancak bu hafif bir hastalık olduğu anlamına gelmiyor" dedi. 

Covid-19 omicron varyantının yeni semptomları açıklandı! - Sayfa 4

Bununla birlikte, Van Kerkhove, Omicron’un neden olduğu yeni Covid-19 dalgası nedeniyle, ölümlerin art arda 5. hafta artmasının endişe verici olduğunu belirterek, "Tanıdığımız insanların yarısı Covid-19 nedeniyle öldü. Ölümlerin resmi rakamlardan daha fazla olması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü,  çünkü küresel sağlık kuruluşlarının dünya çapında yeterli raporlama sistemlerine sahip değil” diye konuştu.