Anasayfa /  Foto Galeri

Çöpçatanlık uygulaması Tinder ile tanışan Greg ve Kathleen çifti, artık karavanda yaşıyor

Çöpçatanlık uygulaması Tinder ile tanışan Greg ve Kathleen çifti, artık karavanda yaşıyor - Sayfa 1

Greg ve Kathleen çiftinin hikayesi, “küçük ev” trendinin en güzel örneklerinden biri. Onlar 2 sene önce Craiglist’ten aldıkları 1969 model bir kamp karavanında yaşıyorlar. Blaize ve Peaches adında iki köpekleri var. Seçtikleri bu yaşam tarzı hem maddi hem de manevi açıdan onları mutlu ediyor.“Hayatınız geleneksel hayat tarzı kadar çok paraya mal olmuyor. Daha az kaynağı kullandığınızı bilmek, çok özgürleştirici. Çünkü bu demek oluyor ki sırt çantasıyla gezecek, balık tutacak ya da basitçe, hayattan gerçekten zevk alacak daha çok zamanınız var.” diyorlar.

Çöpçatanlık uygulaması Tinder ile tanışan Greg ve Kathleen çifti, artık karavanda yaşıyor - Sayfa 2

“Onunla Tinder’da tanıştım ama birbirimizi bir karavanda tanıdık.” diyor Greg. Karavanda yaşama fikrini konuşmaya başladıklarında Colorado’da bir dairede yaşıyorlarmış. Greg ev yaşamını bir kamp karavanı boyutuna getirmeye hevesliymiş. Kathleen başta mevzuya sıcak bakmasa da planın ortasında Greg’e dahil olmuş ve 13 metrekarelik bu kamp karavanına beraber taşınmışlar. İlk birkaç ayın çok zor geçtiğini söyleyen Kathleen, başta en büyük sıkıntısının kompost tuvalete ve küçük mutfağa alışmak olduğunu söylüyor. “Şimdiyse saçma geliyor.” diye ekliyor.

Çöpçatanlık uygulaması Tinder ile tanışan Greg ve Kathleen çifti, artık karavanda yaşıyor - Sayfa 3

Doğaya olan etkilerini azaltmak ve daha az tüketmek için yaşamlarını küçülten çift, amacına ulaşmış gibi görünüyor. Şimdi, eskiye göre daha az para harcıyor olmalarının yanı sıra daha “seyyar” bir yaşam sürüyorlar. Seyahat etmeye ve outdoor aktivitelere daha çok zaman ayırıyorlar.

Çöpçatanlık uygulaması Tinder ile tanışan Greg ve Kathleen çifti, artık karavanda yaşıyor - Sayfa 4

Başlangıçta bir arkadaşlarının bahçesinde duran karavanları şimdi kendilerinin satın aldığı bir arazide duruyor. Kathleen fotoğrafçılıktan ve gazetecilikten para kazanıyor. Hatta insanların yaşamlarını nasıl küçültebileceklerine dair bir kitabı bile var: “Roll with Kathleen, Greg & Blaize in a Camper Trailer” Greg ise peyzaj mimarlığı üzerine danışmanlık hizmeti veriyor. Başta “küçük ev”lerin tasarımı olmak üzere, çevre dostu ve sürdürülebilir tasarım fikirleri üzerine çalışıyor.