Anasayfa /  Sağlık

Çocuklarda ağız kokusu nedenleri nelerdir?

Çocuğunuz uyandığında ağız kokusunun olması normaldir. Yemek yedikten, içtikten ve dişlerini temizledikten sonra kaybolur. Peki, Çocuklarda ağız kokusu nedenleri nelerdir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 17 Eylül 2019 11:54

Küçük çocuğunuz nefes alırken belirgin bir kötü koku fark ederseniz, bunun nedeni ağız kokusu olabilir ve bu durum çocuklarda nadir bir durum değildir. Günlük ağız bakım rutini gibi önleyici tedbirler çocuğunuzun nefesini taze tutmaya ve ağız kokusu başlangıcını durdurmaya yardımcı olabilir. Peki, Çocuklarda ağız kokusu nedenleri nelerdir? Bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

AĞIZ KOKUSU NEDİR?

Ağız kokusu, bazen altta yatan bir rahatsızlığın belirtisi olabilen, kalıcı ağız kokusu için kullanılan tıbbi terimdir. Kötü ağız hijyeni, kokulu yiyecekler yemek ya da ağız kuruluğu gibi etkenler ağız kokusuna yol açar. İşte çocuklarda ağız kokusu nedenleri:

ÇOCUKLARDA AĞIZ KOKUSUNUN NEDENLERİ

– Nazal nedenler

Kronik sinüzit, küçük çocuklarda kötü nefesin olası bir nedeni olabilir. Bu rahatsızlığı olan çocukların hemen hemen her zaman aşağıdaki gibi başka belirti veya semptomları vardır:

– Uzun süreli burun akıntısı

– Öksürük

– Burun tıkanıklığı

– Yüz ağrısı

Ek olarak, bir boncuk veya yiyecek parçası gibi burnun içine sıkışmış yabancı bir cisim bu yaş grubunda yaygındır. Bu da ağız kokusuna neden olabilir.


Yorumlar