Anasayfa /  Foto Galeri

'Çocuklara yardım' için İngiltere'den koşarak 1 yılda İstanbul'a vardı!

Nepal'daki yardıma muhtaç çocuklara yardım etmek için İngiltere'den yola çıkıp İstanbul'a varan 73 yaşındaki koşucu Swale Pope, Galata Köprüsü'nü geçti.İngiliz koşucu...

'Çocuklara yardım' için İngiltere'den koşarak 1 yılda İstanbul'a vardı! - Sayfa 1

Nepal'daki yardıma muhtaç çocuklara yardım için İngiltere'den yola çıkan 73 yaşındaki koşucu Swale Pope, İstanbul'a geldi, Galata Köprüsü'nden geçti.

'Çocuklara yardım' için İngiltere'den koşarak 1 yılda İstanbul'a vardı! - Sayfa 2

Nepal'e kadar toplam 6 bin 900 kilometreyi yürüyerek kat etmeyi planlayan Pope, bugün Galata Köprüsünü geçti. Başka koşucular da geçişi sırasında Pope'a eşlik etti. İngiliz koşucu, dinlenme ve uyku problemini yol boyunca yanında çektiği ufak karavanda gideriyor.

'Çocuklara yardım' için İngiltere'den koşarak 1 yılda İstanbul'a vardı! - Sayfa 3

Nepal'e gidip buradaki yoksul çocuklara yardım etmek için yolculuğa başladığını dile getiren Pope, "Phase Worldwide'a yardımcı olmak için bunu yapıyorum. Yardıma ihtiyacı olan insanlar için, kötü durumda olan insanlara yardımcı olmak için yapıyorum. Ayrıca bir kutlama yapıyorum. Geçen sene kalça kemiğimi kırdım, yürüyemedim.

'Çocuklara yardım' için İngiltere'den koşarak 1 yılda İstanbul'a vardı! - Sayfa 4

Bu ikinci şansım ve yürüyerek kutluyorum. Ve koşmaya karar verdim. Bu oldukça zor bir yolculuk. Sokaklarda uyuyorum bu gece olacağı gibi. Yolculuğum sırasında haftada sadece bir gece kişisel temizlik ve elektronik cihazlarını şarj etmek için otelde kalıyorum." dedi.