Anasayfa /  Foto Galeri

Çocuğu olanlara müjde! Paranızı hemen PTT'den çekebilirsiniz...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her doğum yapan TC vatandaşına verilmekte olan çocuk parası, yeni doğum yapmış ya da doğum yapmaya hazırlanan anne adayları tarafından araştırılıyor. Vatandaşların internet aramalarında en çok sorguladığı konulardan biri de çocuk parasının ne zaman yatacağı. Özellikle yeni doğum yapmış olan annelerin merak ettiği Çocuk Parası ne kadar, kimlere verilir, ne zaman yatar gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.

Çocuğu olanlara müjde! Paranızı hemen PTT'den çekebilirsiniz... - Sayfa 1

Devlet tarafından çocuk sahibi ailelere para desteği sağlanıyor. 1-2-3 çocuklu ailelere PTT’den 300, 400, 600 TL veriliyor. 2015 yılından itibaren doğum yapan tüm annelere çocuk parası ödenmeye başlandı. Başvuruları T.C. kimlik numarasıyla internet üzerinden yapabiliyorsunuz.

Çocuğu olanlara müjde! Paranızı hemen PTT'den çekebilirsiniz... - Sayfa 2

Çocuk parası doğum yapan tüm ailelere ödenen bir yardım parasıdır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yardımlara internet üzerinden başvurulabilir. Bu yardımdan, 15 Mayıs 2015’ten sonra doğum yapmış tüm anneler faydalanabilir.

Çocuğu olanlara müjde! Paranızı hemen PTT'den çekebilirsiniz... - Sayfa 3

Yeni doğan çocuk yardımı için TC kimlik numarasıyla ‘aile.gov.tr’den başvuru imkanı var.

Çocuğu olanlara müjde! Paranızı hemen PTT'den çekebilirsiniz... - Sayfa 4

Ayrıca Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara da başvuru yapılabiliyor. Bu kapsamda; ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira ve üçüncü çocuk için 600 lira ödeniyor.