Anasayfa /  Teknoloji

Clubhouse'da büyük yenilik! Para kazanma dönemi...

Clubhouse, içerik oluşturucular için hızlandırıcı programını duyurdu. Programın katılımcılarına ayda 5 bin dolar vaat ediyor.

Abone ol
Abone ol 20 Mart 2021 17:58

2021 ile birlikte sosyal medya kanalları arasında hızlı bir yükselişe geçen ses temelli platform Clubhouse ocak ayından beri gündemden düşmüyor. Tıpkı TikTok gibi onun da muadilleri kadim sosyal medya platformlarında üretilmeye başladı. Instagram, dört kişiye kadar konuşmacının bulunabildiği “Canlı Odalar”ı yayınladı. Twitter ise Nisan’ın başında Spaces’i kullancılarına sunmaya hazırlanıyor. Bu kez Clubhouse’un kendisi, yarattığı bir fırsatla haber konusu oldu. CEO, Paul Davison, uygulamanın “Clubhouse’daki hevesli içerik oluşturucuların harika sohbetler düzenlemesine, kitlelerini oluşturmasına ve para kazanmasına yardımcı olmak için tasarlanan” ilk defa hazırlanan içerik oluşturucu hızlandırıcı programını duyurdu.

Clubhouse Creator First adlı program ilk olarak 20 içerik oluşturucusunu kabul edecek. Uygulamada çok aktifseniz ve takipçi sayınız fazlaysa başvurup şansınızı deneyebilirsiniz. Programın vaatleri, içerik oluşturucularının kitlelerini oluşturmalarını, markalarla bağlantı kurmalarını ve platform üzerinden gelir elde etmelerini sağlamak, şeklinde sıralanabilir. 31 Mart tarihine kadar başvurabilirsiniz. Hatırlatmadan geçmeyelim, Clubhouse hala yalnızca iOS cihazlarda kullanılabiliyor.

Uygulama, Creator First programının dışında birkaç yeni özelliği daha duyurdu:

1-Bağlantı Paylaşımı: Kullanıcılar artık profillerinde bağlantı paylaşabilecek.

2-Dil Filtreleme: Katılmadığınız dillerdeki odalar filtrelenecek.

3-Telefonla Davet: Telefonunuzda kayıtlı olmayan kişileri, numaraları ile davet edebileceksiniz.

4-Güvenlik: Platformda kötüye kullanımı tespit etmek için yeni araçlar geliştirildi.

CEO; kullanıcıların hesaplarını kapatmak isterlerse şirkete ulaşabileceklerini söyledi. Yakında hesap kapatma ve silme seçeneklerinin de uygulamaya ekleneceğini söyledi.

Ses temelli platform, yalnızca 1 yıl gibi kısa bir sürede hem de davetiye ve iOS cihazlar gibi kısıtlamalar sunmasına rağmen çok başarılı oldu. Sadece geçtiğimiz şubat ayında 8 milyon indirilmeye ulaştı. Android alternatifleri piyasaya sürülmeye başladıysa da uygulamanın kendisi de bu konu üzerine çalışıyor. Ancak bununla ilgili ne zaman bilgilendirileceğimiz muallakta. Yine de kullanıcılara sunulduğunda yine büyük bir patlama yaratacağı düşünülüyor. Tabii, hızlı etmesi onlar için iyi olacaktır. Çünkü Twitter ve Facebook’un ardından şimdi de Telegram’ın bir Clubhouse alternatifi üzerine çalıştığı söyleniyor.

 

Yorumlar