Anasayfa /  Foto Galeri

Çip taktırma süresi uzatılacak mı? Bakan Kirişçi açıkladı

Evcil hayvanlara çip uygulamasıyla ilgili sürenin bitmesine çok az bir süre kaldı. Yasa gereği yıl sonuna kadar evcil hayvanına çip taktırmayan kişiler para cezası ödeyecek. Peki Çip taktırma süresi uzayacak mı? süre ne zaman bitecek? Çip taktırma işleminin ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilen detaylar haberimizde...

Çip taktırma süresi uzatılacak mı? Bakan Kirişçi açıkladı - Sayfa 1

Ecvil hayvanlara çip zorunluluğu uygulamasında süre 31 Aralık'ta sona eriyor.

Uygulama için sayılı günler kala çip tedarikinde zorluk yaşanıyor. Vatandaşlar ve veteriner hekimler,  bu nedenle sürenin uzatılmasını istiyor. . Peki Çip taktırma süresi uzayacak mı? süre ne zaman bitecek? Çip taktırma işleminin ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilen detaylar haberimizde...

Çip taktırma süresi uzatılacak mı? Bakan Kirişçi açıkladı - Sayfa 2

SÜRE 31 ARALIK’TA DOLUYOR

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik kapsamında evcil hayvanlara Çip takma zorunluluğu süresi, 31 Aralık 2022'de bitecek. Kedi, köpek ve gelincik sahipleri, il, ilçe tarım müdürlüklerine ya da yetki verilen kurum, kuruluş, gerçek veya tüzel kişilere ilgili beyannameyle başvuru yaparak, hayvanlarını kayıt altına aldırabilecek. Bu tarihe kadar hayvanlarına çip taktırmayanlara 5199 Sayılı Kanun kapsamında 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak.

Çip taktırma süresi uzatılacak mı? Bakan Kirişçi açıkladı - Sayfa 3

BAKAN KİRİŞÇİ: BAŞVURU SÜRESİ UZATILABİLİR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Evcil hayvanı olan kişileri ilgilendiren çip taktırma işlemi için son tarih yaklaşıyor. Kabine toplantısının ardından Kirişçi'ye evcil hayvan sahiplerinin çip bulmakta zorluk çektiği ve yoğunluğun yaşandığı hatırlatıldı.

İl ve ilçelerin tarım müdürlüklerinde çip taktırma işleminin yapıldığını belirten Kirişçi, başvuru ve işlem sayılarına göre süre uzatımı yapılabileceğini söyledi.

Çip taktırma süresi uzatılacak mı? Bakan Kirişçi açıkladı - Sayfa 4

CEZASI NE KADAR?


Süre uzatılmazsa Tarım ve Orman Bakanlığı'nın dijital kimliklendirme projesi kapsamında 31 Aralık tarihine kadar evcil kedi ve köpeklere çip taktırmayan hayvan sahiplerine 3 bin 642 lira para cezası uygulanacak.