Anasayfa /  Dünya

Çinli şirketten büyük buluş ! Virüsü 15 dakikada tespit ediyor !

Çin'in Hefei eyaletinde, koronavirüsü 15 dakikada tespit edebilen test kiti geliştirildi. Parmaktan alınan kanla test sonucu belli oluyor.

Abone ol
Abone ol 16 Mart 2020 12:43

Çin’in Hefei eyaletinde bulunan bir şirket, koronavirüsü 15 dakikada tespit edebilen bir test kiti geliştirdi. Test sonucu, parmaktan alınan az miktarda kanın test çubuğunun üzerine damlatılmasıyla alınıyor.

Çin’in Hefei eyaletinde faaliyet gösteren bir şirketin, 15 dakikada koronavirüsü tespit edebilen bir test kiti geliştirdiği bildirildi.

Çin Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından duyurdu
Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nin twitter hesabından paylaştığı, Xinhua haber ajansında yer alan habere göre,Hefei eyaletinde bulunan şirketin geliştirdiği test kitinin doğruluğu, klinik testlerde test edildi.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, söz konusu testler yakın bir zamanda Çin pazarında olacak.

Parmaktan alınan kanla sonuç kısa sürede alınıyor
Şekil olarak gebelik testini andıran çubuk test kiti, hastanın parmağından alınan az miktarda bir kanın test çubuğunun üzerine damlatılmasıyla sonuç veriyor.

Test çubuğunun üst kısmında yer alan göstergede, sonucun ‘negatif’ ya da ‘pozitif’ olduğuna ilişkin bir çizgi beliriyor ve koronavirüs kolayca tespit edilebiliyor.

 

Pekin’e gelen tüm yolcular koronavirüs karantinasına alınacak
Bu arada Çin Büyükelçiliğinin sosyal medya hesaplarından yapılan bir başka paylaşıma göre, Pekin’deki hükümet yetkilisi Pazar günü yaptığı açıklamada, 16 Mart’tan itibaren yurt dışından Pekin’e (Beijing) gelen tüm yolcuların, belli otellerde 14 gün karantinaya alınacaklarını bildirdi. 

Söz konusu karar, Pekin’e dışardan gelen birçok kişi de koronavirüs (covid-19) vakaları bildirimi yapılmasından sonra alındı.

Yorumlar