Anasayfa /  Foto Galeri

Çin'de korona virüsü ile ilgili araştırma yapanlar ortadan yok oluyor...!

Çin'de korona virüsü ile ilgili araştırma yapanlar ortadan yok oluyor...!Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkmasının ardından tüm dünyaya yayılan korona virüs hakkında en cesur araştırma ve açıklamaları yapan isimler bir bir ortadan kayboluyor. Salgında kritik açıklamaları bulunan 6 isimden biri öldü, diğerleri yok oldu.

Çin'de korona virüsü ile ilgili araştırma yapanlar ortadan yok oluyor...! - Sayfa 1

Dünya genelinde yaklaşık 2.5 milyon insanın enfekte olduğu, 165 binden fazlasının ise hayatını kaybettiği korona virüsün çıkış noktası olan Çin'de yaşanan skandallar peş peşe geliyor. İddialar o kadar korkunç ki, dünya Çin'i şeffaf olmaya çağırıyor.

Çin'de korona virüsü ile ilgili araştırma yapanlar ortadan yok oluyor...! - Sayfa 2

Büyük bir güvenlik duvarı ile korunan Çin'de ülke dışına haberlerin sızmasını engellemek için her yol deneniyor. Son olarak Çin'deki bir laboratuvarda çekilen görüntüler, yeni tip korona virüsün (Kovid-19) "doğal değil, yapay" iddialarını güçlendirdi.

Salgının ilk günlerinden itibaren kamuoyu ve dünya ile bilgileri paylaşan bazı isimler ise bir bir ortadan yok oldu. İngiliz Dailymail ve The Sun gazetelerine göre Çin'deki durumu açıkça ortaya koyan bu isimler hükümet tarafından ortadan kaldırıldı. İşte o isimler ve haklarındaki iddialar;

Çin'de korona virüsü ile ilgili araştırma yapanlar ortadan yok oluyor...! - Sayfa 3

Dr. Li Wenliang (Öldü)
Dünyayı korona virüs hakkında uyarmaya çalışan kahraman Çinli doktor, hayatını trajik bir şekilde kaybetti. 34 yaşındaki Doktor Li Wenlaing, ölümünden önce polis tarafından tüyler ürpertici bir mektup yollayarak, pişman olmayı reddederse cezalandırılacağı konusunda tehdit edildiğini söyledi. Trajik bir şekilde, tedavi ettiği hastalardan kaptığı korona virüs nedeniyle Şubat ayında öldü.

Çin'de korona virüsü ile ilgili araştırma yapanlar ortadan yok oluyor...! - Sayfa 4

Ren Zhiqiang
Çinli milyoner Ren Zhiqiang , Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'i korona virüs salgınıyla başa çıkma konusunda sert bir dille eleştirdi. Jinping için 'palyaço' diyen emlak kralı, Mart ayında kayboldu. Ren Zhiqiang'ın oğlu ve asistanı da kendisi gibi yok oldu.