Anasayfa /  Dünya

Çin, koronavirüs suçunu Avustralya'ya attı !

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 67 milyonu aşkın kişiyi enfekte eden salgının kaynağı hakkındaki tartışmalar sürüyor.

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2020 15:50

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca kişiye bulaşan koronavirüsün çıkış noktası ile ilgili tartışmalar sürüyor. Koronavirüsün Çin'in Vuhan kentinden tespit edilmesinin üzerinden bir yıl geçti.

Çinli yetkililer, koronavirüsün denizaşırı ülkelerde başladığını iddia ederken, Global Times gazetesi ise virüsün Avustralya da dahil olmak üzere farklı ülkelerden ithal edilen dondurulmuş gıda yoluyla gelmiş olabileceğini öne sürdü.

ABD BİZİ SUÇLUYOR İDDİASI

Hafta sonu Global Times'da yayınlanan bir haberde Batı ülkelerinin Vuhan'ı "koronavirüsün başladığı yer" olmakla suçladığı iddia edildi. Yazıda ABD ve Avrupa'nın koronavirüs belirtilerini Vuhan'dan önce keşfettiği ancak salgının Çin'de çıktığına dair bir "varsayım" oluşturulduğu iddia edildi.

İlk Kovid-19 vakalarının, Vuhan'da canlı hayvan satılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan geldiği belirtilmiş, Çinli uzmanlar da ocak ayında virüsün vahşi hayvanlardan insanlara sıçradığını söylemişti.

Çin daha önce de virüsün denizaşırı ülkelerde başlayıp dondurulmuş gıda ambalajlarına ulaştığı teorilerini öne sürmüştü.

 

 

Yorumlar