Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

CHP'nin ekonomi danışmanlarından biri olan Prof. Dr. Refet Gürkaynak kimdir, nereli ve kaç yaşında?

CHP'nin ekonomi alanındaki danışman kadrosundakilerden biri olan ve yurt içi, yurt dışı çeşitli akademik çalışmalara imza atmış ödüllü bir akademisyen Prof. Dr. Refet Gürkaynak kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2022 18:36

Prof. Dr. Refet S. Gürkaynak, şu anda Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde bölüm başkanı olarak görev yapıyor. Şimdiye kadar pek çok üniversitede önemli çalışmalar yapmış olan Gürkaynak, TCMB ve AMB gibi kurumlara danışmanlık yapmış; TÜBA, TÜBİTAK, TC Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’ndan ödül almıştır.

Ankara doğumlu olan Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi'nde ekonomi okudu. Doktorasını ABD'deki Princeton Üniversitesi'nde yine ekonomi alanında yaptı. Doktorasını tamamladıktan sonra ABD Merkez Bankası'nda 4 yıl çalıştı. Aynı zamanda Gürkaynak, MIT'de ders verdi Uluslararası Para Fonu ve TCMB'ye danışmanlık yaptı. 

Şimdiye kadar pek çok makalesi yayınlanan Gürkaynak'ın araştırma alanları, para politikası, mali piyasalar ve genel olarak makroiktisattır. Bu konularda yaptığı yayınlar alanın önde gelen uluslararası dergilerinde yayımlanmıştır. 

Gürkaynak, aynı zamanda Youtube kanalı aracılığıyla gündemdeki ekonomik gelişmeleri yorumluyor. 

Etiketler refet gürkaynak
Yorumlar