Anasayfa /  Politika

CHP'den Tanju Özcan kararı!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın belediye meclisinde bir kadın meclis üyesiyle yaşadığı diyalog gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 14 Haziran 2022 10:55

Mültecilere karşı ırkçı tutumu ve kadınlara yönelik tepki çeken hareket ve söylemleriyle sıkça gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP tarafından disipline sevk edildi.

Özcan'ın, belediye meclisinde bir kadın meclis üyesiyle yaşadığı diyalog gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildiği belirtildi.


UYARI CEZASI ALMIŞTI
CHP'de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca için uyarı cezası kararı verilmişti. Özcan, başörtülü bir kadın hakkında iğrenç imada bulunmuş, Karaca ise vatandaşa küfretmişti.

SAVCILIKTAN SORUŞTURMA
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz aylarda, “Bolu Belediyesi’nden geçici sığınmacılara son çağrı” başlıklı Türkçe ve Arapça yazılı ilan asmıştı. Pankartta “Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” ifadeleri kullanılmıştı.

Söz konusu pankartla ilgili savcılık, Tanju Özcan hakkında “nefret ve ayrımcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'ADAY OLAYIM' ÇAĞRISI: BEN HAZIRIM
Tanju Özcan geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na adaylık çağrısında bulunmuştu. Özcan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na “Yüreğin yetiyorsa aday ol” sözlerini hatırlatarak, "Sayın genel Başkanım sizden ses çıkmadı. Siyaset iddia işidir. Yol verin ben bu resti göreyim. Hazırım inan olsun güvenin bana...yenerim" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar