Anasayfa /  Politika /  Chp

CHP'den 'Varlık Fonu' tepkisi: Hükümetin perişanlığı...

Bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasına ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabıyık, "Bu, hükümetin ekonomideki perişanlığını bizzat ilan etmesidir, bir mali disiplinsizlik ifadesidir" dedi.

Abone ol
Abone ol 06 Şubat 2017 11:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Bakanlar Kurulunca, bazı şirket hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarılmasına ilişkin, "Bu, hükümetin ekonomideki perişanlığını bizzat ilan etmesidir, bir mali disiplinsizlik ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Karabıyık, yaptığı yazılı açıklamada, aralarında Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, Borsa İstanbul, Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ, Eti Maden ve Çaykur gibi kamuya ait birçok şirketin Hazineye ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna aktarıldığını hatırlattı.

Bu kararın kabul edilmez olduğunu ileri süren Karabıyık, "Bu, hükümetin ekonomideki perişanlığını bizzat ilan etmesidir, bir mali disiplinsizlik ifadesidir." görüşüne yer verdi.

Karabıyık, bu devrin, aynı zamanda hükümetin borçlanma imkanlarının kısıtlı, kredibilitesinin, bütçe imkanlarının azalmış ve sıkışık olduğunu gösterdiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Bu mülklerin fona devri yapıldı ki şimdi de bunlar karşılık gösterilerek kaynak arayışına gidilecek. Tabii bu varlıkların gelecekteki getirileri de para ettiği için onlar da satılacak. Ülke, geleceğini satıyorsa artık işin geldiği noktayı siz düşünün. Dünyada her türlü finansal enstrüman gördük ama varlıklarını ortaya koyup geleceğini satmaya çalışan bir ekonomi yönetimi için gerçekten söylenecek çok fazla şey yok."


Yorumlar