Anasayfa /  Politika /  Chp

Avrasya Platformu, ‘Devletin Bekası’ konulu çalıştay için Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek

Avrasya Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz, ‘Devletin Bekası’ konulu çalıştay için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

Abone ol
Abone ol 02 Haziran 2017 05:47

Avrasya Platformu (AYYB, AİT) Genel Başkanı Hasan Cengiz, ‘Devletin Bekası’ konulu çalıştay için Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

Cengiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal fay hatlarının kırılma noktasında olduğunu vurgulayarak, etkin ve yetkin odakların yeni bir söylem dili kullanmaları gerektiğini belirtti.

2016 Ocak ayından bu yana,”Ortak sevdamız vatan, ortak ülkümüz devlet’in bekası” konulu toplantılar düzenleyen Cengiz, çatışmacı söylemlerden uzak, uzlaşmacı bir üslupla birlik mesajları veriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini belirten Cengiz, parlamento dışı siyasi partiler ve kanaat önderleri ile bir dizi görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

Bu görüşmelerin, toplumsal gerilimin azaltılmasına katkı sağlamak ve birlik mesajları vermek için yapıldığını vurgulayan Cengiz, AK Parti yöneticileriyle sık sık bir araya geldiklerini; iktidarın ve muhalefetin aynı sorunlardan yakındığının altını çizdi.


Yorumlar