Anasayfa /  Foto Galeri

Ceyda Düvenci kızı kimdir, hastalığı nedir?

Ceyda Düvenci kızı ile ilgili paylaşım yaptı ve sosyal medyanın gündemine oturdu. Bu gelişmenin ardından Ceyda Düvenci kızı hastalığı merak konusu oldu. Ünlü oyuncu Düvenci'nin kızı 10 yaşındaki Melisa, Serebral Palsi hastalığı ile mücadele ediyor. Peki Serebral Palsi hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Ceyda Düvenci kimdir?

Ceyda Düvenci kızı kimdir, hastalığı nedir? - Sayfa 1

Ceyda Düvenci kimdir? Ceyda Düvenci kızı hastalığı nedir? Ceyda Düvenci kızı hastalığı Serebral Palsi nedir? Ünlü oyuncunun kızı Melisa'nın hastalığı sık sık gündeme geliyor. Ceyda Düvenci'nin yaptığı son paylaşım da sosyal medyada tartışmalara yol açtı. Paylaşımın ardından Ceyda Düvenci ve kızı hakkında arama motorlarında sorgulama yapılıyor.

CEYDA DÜVENCİ KIZI HASTALIĞI NEDİR?

Ceyda Düvenci'nin kızı Melisa Nur'un hastalığı Serebral palsi yani beyin felcidir.

Ceyda Düvenci kızı kimdir, hastalığı nedir? - Sayfa 2

SEREBRAL PALSİ NEDİR?

Beyinde meydana gelen hasar sonucu, kişinin kaslarını kullanmada güçlük çekmesidir. Belirtiler hasarın, beynin hangi bölgesinde ve ne boyutta olduğuna göre değişiklik gösterir. zor bir doğum esnasında bebeğin oksijensiz kalması veya doğumdan sonra geçirilen ağır iltihabi hastalıklar, kafa darbeleri, yüksek ateş serebral palsi'ye yol açabilir.

Hastalığın oluşmasının başlıca sebepleri arasında hamilelik ve doğum bulunmaktadır. Geve annenin tansiyon problemi, erken doğum, uzamış ve zor bir doğum hastalığın sebepleri arasındadır. Çocuğun özellikle hareket gelişimi yaşıtlarına göre gerideyse, örneğin daha geç oturmuş, daha geç emeklemiş veya daha geç yürümeye başlamışsa; kol ve bacakları normalden daha gergin veya gevşekse; duruşu, oturuşu normalden farklıysa serebral palsi'den şüphelenilmelidir.

Ceyda Düvenci kızı kimdir, hastalığı nedir? - Sayfa 3

Serebral palside oluşmuş beyin hasarını geriye döndürmek mümkün değildir, fakat serebral palsili çocuk modern tıbbın destek tedavileriyle pek çok becerisini ilerletebilir. Özellikle fiziksel tedavi yöntemleri kişinin günlük yaşamı için etkili bir tedavi yöntemidir.

CEYDA DÜVENCİ KİMDİR?

İsmail ve Zümrüt Düvenci'nin tek çocuğudur. Ceyda'nın babası Selanikli, annesi ise Kırklarelilidir. Kadıköy Anadolu Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur.1995 yılında Kandemir Konduk'un Palavra Aşklar adlı TV dizisiyle oyunculuğa başladı. 1997 yılında Star TV'nin düzenlediği güzellik yarışmasında Türkiye 3. güzeli seçildi.

Üçüncü olduğu açıklandığında inanılması güç duygular yaşayan Ceyda Düvenci için o anlar şöhret kapılarının aralandığı andır. İlk iş olarak Şebnem Dönmez'in sunduğu 'Sabah Şekerliği'nin sunuculuğunu devralır.Ceyda Düvenci, oynadığı tiyatro oyunlarında da çok başarılı olmuş, 3. Türden Yakın İlişkiler adlı oyundaki rolü ile Selim Naşit Ödüllerine Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde aday gösterildi. 2008 yılında da Sinan Tuzcu'nun yazdığı "Sürmanşet" isimli oyunda sahne aldı.Güzel oyuncu Ceyda Düvenci, 17 Ağustos 2008 yılında iş adamı Engin Akgün ile dünyaevine girdi.

Ceyda Düvenci kızı kimdir, hastalığı nedir? - Sayfa 4

Bu evlikten Melisa Nur adında bir kız çocuğu bulunmaktadır. Fakat evliliği yine iyi yürümeyen Ceyda Düvenci gazeteci eşi Engin Akgün'den 4 Şubat 2013 tarihinde boşanır.Ceyda Düvenci, yönetmenliğini Uğur Yücel'in yaptığı TMC yapımı Ejder Kapanı adlı filmde pavyon şarkıcısını oynamış, film 22 Ocak 2010'da vizyona girmiştir.Ceyda Düvenci son olarak 2011'de başlayan, yapımcısı Fatih Aksoy olan, önce Kanal D (2011-2012), ardından FOX Tv (2013-2014) kanalına transfer olan Umutsuz Ev Kadınları adlı dizide 4 çocuk annesi Elif adlı karakteri canlandırmıştır. Dizi 19 Haziran 2014'te final yapmıştır. 2015 yılında TV8 kanalında yayınlanmaya başlayan Maral: En Güzel Hikayem adlı dizide rol almıştır. Daha sonra TV8'de yayınlanan Buyur Bi'De Burdan Bak adlı komedi programında sunuculuk yapmaktadır. Ayrıca Uncharted oyunundaki Elena karakterini seslendirmiştir. 2015'te oyuncu Bülent Şakrak ile evlenip oğlu Ali'yi dünyaya getirmiştir. Şu sıralar ise çeşitli reklam filmlerinde oynamakta ve interaktif bir yarışma programı olan Hadi'de sunuculuk yapmaktadır.