Anasayfa /  Güncel

Cem Seymen kimdir? Cem Seymen CNN Türk'ten istifa mı etti?

CNN Türk'te çalışan sunucu ve gazeteci Cem Seymen, kanaldan istifa ettiğini duyurdu. Ardından Seymen'in istifa nedeni merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2023 14:30

CNN Türk'te çalışan sunucu ve gazeteci Cem Seymen, kanaldan istifa ettiğini duyurdu. Ardından Seymen'in istifa nedeni merak konusu oldu. İşte detaylar...

CNN Türk kanalında "Çalışan Türkiye" ve "Üretim Rotası" programlarını sunan sunucu ve gazeteci Cem Seymen, kanaldan istifa ettiğini açıkladı.

CEM SEYMEN CNN TÜRK'TEN NEDEN İSTİFA ETTİ?
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaptığı eleştirel paylaşımlar nedeniyle istifasının istendiğini ifade eden Seymen, şu ifadeleri kullandı:

"Depremin ilk gününden beri tutumum belli, bunun da yaptığım paylaşımlardan anlaşılabileceğini düşünüyorum. CNN'in bu konudaki tavrı da ortada. Paylaşımlarımın ardından istifamı istediler, ben de verdim."

CEM SEYMEN TWEETLERİ
Büyük depremler sonrası sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla önlem alınmadığına dikkat çeken Seymen, çalışmaların başlamamasına ilişkin şu paylaşımda bulunmuştu:

"Burası Hatay. Yardım çalışması başlamadı. Fotoğraflardan anlaşılıyor zaten. Türkiye’de servetine servet katan binlerce inşaat firması var. İş makinalarını bölgeye göndermeye başlasınlar. Binalar olduğu yerde çökmüş. Yani müteahhitlerin suçu ortada. Derhal tutuklanmalılar!"

"Hiç öyle yüce dinimizi alet edip süslü cümle kurma. O bebek huzurlu değil çünkü hakkı helal değil. Binlerce bebek uykusunda daha hayatına başlayamadan veda etti. Hukuksuzluktan, aflardan. Enkazın altındaki ‘imdat’ çığlıklarını duydun mu? Allah’a şükür deme Allahım bizi affet de."

CEM SEYMEN KİMDİR?
Cem Seymen, 1972 senesinde Nevşehir Ürgüp’te dünyaya geldi. Seymen, Ürgüp Belediye Başkanlığı ve 18. dönem Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğludur. Liseyi İstanbul’da tamaladıktan sonra Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği eğitimi aldı. Kısa zaman turizm sektöründe çalıştı ama daha heyecan verici başka bir sektör ilgisini çekmeye başlayınca eğitim için biriktirdiği ilk parayla uçak biletini alıp Amerika’ya gitti. 1993-1999 seneleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde yaşadı. Cem Seymen, City University of New York’ta “Siyasal Ekonomi” ve New York Üniversitesi’nde Televizyon Yayıncılığı eğitimini tamaladı. ABC, CBS ve NBC televizyonlarında profesyonel meslek seminerlerine dahil oldu.

CEM SEYMEN HANGİ KANALLARDA ÇALIŞTI?
New York Başkonsolosluğu’nda 6 sene çalışan Cem Seymen, Amerika’daki eğitim hayatı bittikten sonra BRT televizyonunda ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladı. BRT’de farklı bir dil ve üslupla kaleme aldığı yaşam haberleri ile “Hayatın Renkleri” programının sunuculuğunu yaptı.

CNN TÜRK Ekonomi Servisi’nde çalışmaya başladığı günden itibaren dünyadaki dev bütçeli şirketlerin tepe yöneticileri ve Türkiye’nin önde gelen işadamları ile ses getiren röportajlara imza attı. Davos Ekonomik Forumu ve Uluslararası Para Fonu IMF toplantılarında CNN TÜRK’ü temsilen bulundu. CNN TÜRK’te sunduğu Sanayi Rotası programıyla dünyanın ve Türkiye'nin farklı kentlerinden her hafta canlı yayın yaptı, sektörlerin sıkıntılarını yerinde inceledi.


CNN Türk ekranlarında ekonomi programı sunan, Türkiye’deki tarım ve hayvancılıkla alakalı başarılı programlara imza attı. Cem Seymen, kariyerinde haber spikerliğinden farklı olarak “Para Dedektifi” programıyla bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında araştırmalara yer verdi. 

CEM SEYMEN'İN KİTAPLARI
Cem Seymen, 2020 senesinde “Özgürlüğün Rengi Mavidir”adlı deneme kitabı yayımladı.

CEM SEYMEN'İN ÖDÜLLERİ
''İletişim Akademisyenleri Medya ve İletişim Ödülleri", Maltepe Üniversitesi

"Yerel Gazetecilik Ödülü", TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO)

"Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü"

"Yeşil Küre Ödülü", Çevre Koleji

"Ekonomi Basını Başarı Ödüllleri" (Para Dedektifi)

"Yılın En Çevreci TV Programcısı Ödülü"

"Bülent Yardımcı Özel Ödülü" , Ekonomi Gazetecileri Derneği - (Para Dedektifi)

''2017 Necmettin Erbakan Ödülleri'', Medya Ödülü

Yorumlar