Anasayfa /  Foto Galeri

Canan Karatay: Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin

Canan Karatay: Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin - Sayfa 1

Canan Karatay: Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin

Canan Karatay: Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin - Sayfa 2

İç Hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan Bayramı'nda şeker tüketimiyle ilgili uyarılar yaparken, yaz meyveleri için de bir tavsiyede bulundu: "Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin." Sözcü'den Hande Zeyrek'e konuşan Karatay'ın Ramazan Bayramı ile ilgili açıklamaları şöyle:

Canan Karatay: Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin - Sayfa 3

FABRİKASYON ŞEYLERİ ASLA TÜKETMEYİN – Yıllardır şeker hastalığının tedavisi var ve genetik değil diyorsunuz… Son kitabımda şeker hastalığının hayat boyu sürmediğini, geçici olduğunu, çaresinin olduğunu yazdım. Ama bu sağlıklı yaşam biçimi ve beslenme ile mümkün. Fabrikasyon şeyleri tüketmezseniz bu hastalık halloluyor. Geçmez diye bir şey yok. Genetik değil. Bunu artık bütün bilimsel araştırmalar gösterdi. Bu bir çevresel faktör, vücuttaki çevresel faktörlerin bozulması, ana rahminden itibaren yiyeceklerin, havanın bozulması ve homini gırtlak… Yani can boğazdan bozuluyor! Can boğazdan gelmiyor!

Canan Karatay: Meyveyi kurtlu bulursanız yiyin - Sayfa 4

Hızlı kilo vermek doğru değil Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Kışın biraz daha hareketsiz olunduğu için kilo alınıyor. Ama iyi bir hareketle, iyi bir beslenmeyle fit olabilirsiniz İlla kilo vereceğim diye deli danalar gibi dışarı çıkıp koşmayın” uyarısında bulundu.