Anasayfa /  Foto Galeri

Çanakkale geçilmez! İşte büyük zaferden tüyleri diken diken eden o destansı fotoğraflar

Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de hem karada hem denizde verilen mücadelelerde iki taraf 500 binden fazla zayiat verdi. Bugün Çanakkale Savaşı'nın 106. yıldönümü. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılında arşivden çıkan fotoğraflar savaşı hangi şartlarda kazanıldığını gözler önüne seriyor. İşte o destansı fotoğraflar...

Çanakkale geçilmez! İşte büyük zaferden tüyleri diken diken eden o destansı fotoğraflar - Sayfa 1

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yılında, kahramanlarımızın savaş anında çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Çanakkale geçilmez! İşte büyük zaferden tüyleri diken diken eden o destansı fotoğraflar - Sayfa 2

Fotoğraflar, dönemin en büyük savaş gücü karşısında galip gelen kahraman Mehmetçik'in siperde düşmanı beklediği, nöbet tuttuğu, top bataryalarıyla atış yaptığı anları yansıtıyor.

Çanakkale geçilmez! İşte büyük zaferden tüyleri diken diken eden o destansı fotoğraflar - Sayfa 3

Cephe hattında gönüllü olarak bombacılık yapan küçük bir çocuğa ait kare ise bir ulusun topyekun verdiği bağımsızlık mücadelesinin ispatı olarak fotoğraflar arasında yer alıyor. Hayatları ayrı birer romana ve hatta birer filme konu olabilecek bu kahramanların içinde en ilgi çekicilerden biri ise, savaş meydanına gönüllü olarak iştirak etmiş olan 13 yaşındaki Ali Reşad idi. Balkan Savaşı'nda ailesini kaybetmiş olan bu çocuk, geri çekilen Türk ordusuna sığınarak Anadolu'ya geçmiş ve muhtemelen kendisini himaye eden askerlerle birlikte Çanakkale cephesine gitmişti.

Çanakkale geçilmez! İşte büyük zaferden tüyleri diken diken eden o destansı fotoğraflar - Sayfa 4

Çanakkale'de bir hastanede yapılan operasyon..