Anasayfa /  Foto Galeri

Can Ataklı açıkladı! İşte Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: İlhan Kesici

Gazeteci Can Ataklı kendi YouTube kanalından gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı için aday olmayacağını söyledi. Ataklı, Kılıçdaroğlu aday olmayacak, çünkü muhalefet oturdu, konuştular, çalıştılar kafa patlattılar, günlerce tartışmalar, görüşmeler yaptılar ve aday belirlendi" dedi.

Can Ataklı açıkladı! İşte Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: İlhan Kesici - Sayfa 1

Ataklı, "Şimdi yine birilerin Can Ataklı üfürüyor, nereden biliyor falan diyecekler. ben size söyleyeyim. Bütün sistem şu, benim de fikir babası olduğum. Yazıya geçirdiğim için öncülerinden olan biriyim bu konuda. Muhalif grup Meclis'te en az 360 milletvekilini bulmak yazım. Bütün planı buna göre yapmak lazım. Türkiye'de sistemin değişmesi gerek. Parlamenter sisteme dönmek lazım. Plan şu. Önce parlamenter sisteme güçlü bir şekilde girelim. ondan sonra yola devam edelim." dedi.

Can Ataklı açıkladı! İşte Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: İlhan Kesici - Sayfa 2

Böyle bir sistemde Cumhurbaşkanlığının yine sembolik olacağını kaydeden Ataklı, "aslında bu ismi hepiniz biliyorsunuz. Üstünde anlaşın aday İlhan Kesici. Kesici'yi ben ilk defa duymuyorum. Herkesin oy vereceği bir aday derseniz en uygun aday Kesici. Merkez sağdan gelme ve çok ciddi devlet tecrübesi var. Çok ciddi özel sektör deneyimi ve dostluk ağı var. Uluslararası deneyimi var. CHP'den vekil seçildi, ama ne bayraktarlık yaptı, ne çıkıntılık... Sözüne güvenilir kişidir." dedi.

Can Ataklı açıkladı! İşte Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: İlhan Kesici - Sayfa 3

CHP'ye yönelik sert eleştirileri ile bilinen gazeteci Mine Kırıkkanat ise bu iddia karşısında "Eğer doğruysa, II.Ekmelettin sahneye konuluyor demektir. Yeter ki seçimler kaybedilsin demektir. Umarım @can_atakli_  yanılıyordur." değerlendirmesi yaptı.

Can Ataklı açıkladı! İşte Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: İlhan Kesici - Sayfa 4

Peki İlhan Kesici kimdir?