Anasayfa /  Güncel

Çalışanlara ve memurlara maskeyi valilikler mi dağıtacak?

Türkiye Eczaneler Birliğinden ücretsiz maske açıklaması geldi. SMS kodu il dağıtılan ve eczanelerdeki yoğunluktan dolayı SGK ve SSk'lı çalışanlara maske dağıtımının nasıl yapılacağı belli oldu!

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2020 22:23

Sağlık Bakanlığı SMS kodu ile eczanelerden ücretsiz maske dağıtımları devam ediyor. Ücretsiz maske dağıtımında yeni bir değişiklik yapıldı. Bugün İstanbul Eczaneler Odasından bir duyuru açıklanmıştı. Uygulamanın sadece İstanbulda'mı yoksa tüm Türkiye'de mi olacağı netlik kazandı. Buna göre Türkiye Eczaneler Birliği TEB'den açıklama geldi.

TEB Başkanı Erdoğan Çolak açıklamasında sigortalı olan çalışan vatandaşların aile bireylerinin eczaneden maske alacağını açıkladı. E-devlet üzerinden yapılan başvurular ile PTT üzerinden de maske dağıtımının devam ettiği ifade edildi.

 DAĞITIMI VALİLİKLER YAPACAK!

Kamu ve özelde çalışanlara maskeleri valilikler ulaştıracağı ifade edildi. Sosyal sigortası bulunan vatandaşların sigortalı olan bir yerde çalışmayan aile fertlerine ise eşi çocuğu gibi bu kişilerin maskeleri yine Sağlık bakanlığının göndereceği kod ile eczane üzerinden yapılacak.

ÜCRETLİ MASKE SATIŞI;

Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak açıklamasında eczaneden düşük ücretle maske satışına izin verilmesi gerektiğini ifade etti. Herkesin maskeye ulaşımını sağlamak için ek olarak sabit bir ücret belirlenerek satış yapılmasını önerdiğini açıkladı.

Yorumlar