Anasayfa /  Foto Galeri

Çalışan emekliler ikramiyelerini ne zaman alacaklar?

Torba yasa kapsamında çalışan emeklilere yönelik sürpriz bir gelişme yaşandı: 80. madde. Şimdi merak edilen soru, çalışan emeklilere sağlanacak 5 bin TL ikramiyenin ne zaman verileceği.

Çalışan emekliler ikramiyelerini ne zaman alacaklar? - Sayfa 1

Çalışan emekli ikramiyesi, yani 5 bin TL emekli ikramiyesi müjdeli haberle gündeme geldi. Bilindiği üzere, çalışanlar emekli ikramiyesi kapsamı dışında tutuluyordu. Ancak, 24 Kasım'da TBMM Genel Kurulu'na sunulan Torba Yasa teklifine dahil edilen düzenleme, çalışan emeklilere de bu ikramiyeyi kapsama alıyor. Şimdi sorulan soru ise, çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL ikramiyenin ne zaman dağıtılacağı. İşte detaylar...

Çalışan emekliler ikramiyelerini ne zaman alacaklar? - Sayfa 2

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyeleriyle ilgili Twitter'da yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın geçtiğimiz ay müjdesini verdiği 5 bin lira ödeme kapsamını genişletiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle, halihazırda çalışmaya devam eden emeklilerimiz de 5 bin liralık ödemeden faydalanacak. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimize destek sağlamaya devam edeceğiz. Kıymetli emeklilerimize hayırlı olsun. Çalışma, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında gerçekleştirilecek işbirliğiyle bu süreci yöneteceğiz."

Çalışan emekliler ikramiyelerini ne zaman alacaklar? - Sayfa 3

Habertürk'te yer alan habere göre, TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan torba yasaya, 80. madde olarak eklenecek kanun teklifiyle ilgili gelişmeler yaşanıyor. Daha önceki uygulamadan faydalanamamış olan çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklileriyle birlikte, toplamda 4 milyon 689 bin emekli, bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye alacak.

Çalışan emekliler ikramiyelerini ne zaman alacaklar? - Sayfa 4

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte, Aralık ayının 15'inden sonra daha önce kapsam dışında kalan emekliler, bekledikleri 5 bin TL ikramiyelerini alacaklar. Bu düzenleme ile birlikte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, önceki kapsama alınmayan 12.2 milyon çalışmayan emekliden ziyade toplam 15 milyon 120 bin emekliye ödenecek. Yasalaşma süreci boyunca emekli olmuş olanlar da bu ikramiye fırsatından yararlanabilecekler.