Anasayfa /  Eğitim

Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?

6 Haziran’da yapılacağı açıklanan faka pandemi nedeniyle ertelenen İOKBS bursluluk sınavının tarihi açıklandı

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2020 17:57

Koronavirüs salgınının etkilediği bir diğer sınav da İOKBS bursluluk sınavı oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenen İOKBS bursluluk sınavı tarihinde değişiklik yapıldığını açıkladı.

Pandemi nedeniyle yapılan sınav tarihindeki değişiklik sonrası veliler ve öğrenciler 2020 İOKBS bursluluk sınavının ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. İşte MEB’in açıklamaları ve güncellenen İOKBS sınav tarihi…

BURSLULUK SINAVINDA HANGİ KONULAR ÇIKACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; “Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10’uncu ve 11’uncu sınıf öğrencilerimiz 9’uncu sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerimiz de sadece 9’uncu sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacak.” dedi.

İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yaptığı açıklamada; “6 Haziran Cumartesi günü yapılacağı ilan edilen 2020 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) 5 Eylül 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Etiketler bursluluk sınavı
Yorumlar