Anasayfa /  Foto Galeri

Burçların tarihi değişti ! Artık 'yılan' burcu da var ! İşte burçların yeni tarihleri

NASA, eksenel devinim olgusundan dolayı burçları oluşturan takımyıldızlarının 3 bin yıl öncesine göre farklı konumda olduğunu belirterek burç sayısının 12 değil de 13 olduğunu açıkladı. Ortaya çıkan yeni burç ise "yılan" olarak kayıtlara geçti.

Burçların tarihi değişti ! Artık 'yılan' burcu da var ! İşte burçların yeni tarihleri - Sayfa 1

Bu açıklamanın ardından yıllardır süre gelen burçların tarihi de değişmiş oldu. 12 burç sistemine göre herkes burcunu biliyordu fakat çok fazla insanın burcu bir anda değişti. Örneğin oğlakların bir kısmı Yay burcu olurken, bir kısmı sabit kaldı.

Burçların tarihi değişti ! Artık 'yılan' burcu da var ! İşte burçların yeni tarihleri - Sayfa 2

Astroloji dünyası uzun süredir buçların sayısı hakkında tartışma yaşıyordu. Kimileri çok önceden 13 burç olduğunu ifade ederken, bir grup 12 burcun sabit olduğunu ileri sürüyordu. Son günlerde pek çok haber platformunda yer alan haberlerin kaynağı ise NASA’nın yayınladığı bir blog yazısına dayanıyor.

Burçların tarihi değişti ! Artık 'yılan' burcu da var ! İşte burçların yeni tarihleri - Sayfa 3

Yazıya göre; "Eksenel devinim" olgusundan dolayı Dünya'dan görülen yıldızların 3 bin yıl öncesine göre farklı konumda olduğu belirtiliyor. Bu da burçları oluşturan takımyıldızlarının da hareket ettiği anlamına geliyor.

Burçların tarihi değişti ! Artık 'yılan' burcu da var ! İşte burçların yeni tarihleri - Sayfa 4

Akrep burcu yok olabilir

Yılan burcunun 13'üncü burç olarak eklenmesinin ardından hazırlanan takvimde çok ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Başak burcunun süresi 44 güne çıkarken, Akrep burcu 6 güne düştü. Önümüzdeki süreçte en yaygın burcun Başak, en az bulunan burcun ise Akrep olma ihtimali oldukça arttı.