Anasayfa /  Kültür sanat

Burak Sevinç, “Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı” filmi için şarkıcının en sevilen şarkılarını söyledi

Kısa süren ömrüne büyük başarılar ve acılar sığdıran müzik dünyasının kalbi yaralı sanatçısı Murat Göğebakan’ın hayatı çok yakında beyazperdede sinema seyircisiyle buluşuyor. Burak Sevinç, Tuvana Türkay, Hande Soral, Kadir Bertan, Feride Çetin ve Necmi Yapıcı gibi başarılı oyuncuların rol aldığı film için özel bir soundtrack albüm hazırlanırken, Murat Göğebakan’ın unutulmaz eserleri ünlü oyuncu Burak Sevinç tarafından yeniden yorumlandı.

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2023 21:58

Oyuncu Burak Sevinç, “Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı” filmi için ünlü şarkıcının en sevilen şarkılarını söyledi

Sevilen sanatçının gerçek hayat hikayesinden uyarlanan ve duygusal sahneleriyle izleyici kalbinden yaralayacak olan “Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı”, 8 Aralık’ta vizyonda olacak.

“Kalbim Yaralı" ve "Ay Yüzlüm" gibi şarkılarıyla Anadolu rock müziğinin önemli temsilcileri arasında yer alan Murat Göğebakan’ın acılarla ve başarılarla dolu hayatın sinema çok yakında beyazperdede seyirciyle buluşuyor. Fragmanıyla seyircileri şimdiden derinden etkileyen film için özel bir soundtrack albümü hazırlandı. Yapımda Göğebakan’ı canlandıran oyuncu Burak Sevinç, sanatçının unutulmaz eserlerini yeniden yorumladı.

 “Murat Göğebakan Kalbim Yaralı” filminin soundtrack albümünde; ‘Ben Sana Aşık Oldum’, ‘Gafil Gezme Şaşkın’, ‘Kör Bıçak’, ‘Vurgunum’ ve ‘Kalbim Yaralı’ gibi çok sevilen şarkıları yer alıyor. DMC etiketiyle yayınlanan soundtrack pek çok müzik platformundan dinlenebiliyor. 

 1968'de Adana'da dünyaya gelen Göğebakan’ın 45 yıllık ömrüne sığdırdığı pek çok olayı konu alan “Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı”, sanatçının dünyaya gelişi ile başlıyor.

Kardeşinin ölümü ile vicdan azabı yaşar ve müziğe küser

Murat, annesi ona hamileyken geçirdiği operasyondan dolayı sağ bacağında kalıcı bir sakatlıkla dünyaya gelir. Büyüdükçe bu durum onun yalnızlaşıp müziğe yaklaşmasına neden olur. Müziğe olan yoğun ilgisi de onu derslerden uzaklaştırır. Çalışmak için girdiği müzik dükkanında vakit geçirirken o gün ona emanet edilen 7 yaşındaki kardeşi başıboş kaldığı için yola çıkar ve arabanın altında kalarak can verir. Ailesi kardeşinin ölümünden onu sorumlu tutarken Murat vicdan azabı çeker ve müziğe küser. Kuzeni Senem onu bu süreçte motive ederken aralarındaki romantik bir ilişkiye evrilir ve evlenirler. Konservatuar sonrası hayatını barlarda şarkı söyleyerek ve hocalık yaparak kazanırken ünlenmeye başlayan Murat aldığı kaset teklifi üzerine İstanbul’a gider. Kaset satışlarından pay alamadığı için uzun süre sorunlarla mücadele ederken ilerde ikinci eşi olacak Selma ile tanışır ve ilk eşinden ayrılır. Aldığı ödüllere, verdiği konserlere ve çok satan albümlere rağmen kariyeri boyunca geçim sıkıntısı çeken Göğebakan, 40 yaşında lösemiye yakalanır fakat tedavi sonrası kanseri yener. 

 “Kanseri yendim, ihaneti yenemedim!”

208 günlük tedavi sürecinde eşi Selma’nın onu aldattığını öğrendikten sonra hayatın da ağırlığıyla ikinci kez kansere yakalanır ve 45 yaşında hayata gözlerini yumar. Arkasında bir sürü albüm, yüzlerce beste, milyonlarca hayran bırakır. Hayranları ona “Sevgi Adamı" lakabını takar.

 Murat Göğebakan’ın mücadelesinden yola çıkılarak hazırlanan filmin yönetmenliğini Ali Ayyıldız üstlenirken, senaryosu Ali Ayyıldız, Lütfi Albayrak ve Sezgin Irmak imzası taşıyor. Oyuncu kadrosunda Burak Sevinç, Tuvana Türkay, Hande Soral, Kadir Bertan, Feride Çetin, Necmi Yapıcı, Ardıç Ayyıldız, Güney Kılınç, Bengüsu Aksu, Durukan Çelikkaya, Faruk Pekiş, Levent Tülek ve Merve Karasu’nun yer alıyor.

Dağıtımını TME Films’in üstlendiği ve sanatçının hayranlarının merakla beklediği “Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı”, 8 Aralık’ta sinemalarda olacak.

Filmin Fragmanı

Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı orjina film müzikleri Spotify Linki: https://open.spotify.com/intl-tr/album/2YHqg4q7h9VH2GT8i1me5q?si=XSoJSNoZQ_ucAu7J9qMSSQ

Yorumlar