Anasayfa /  Foto Galeri

Bunu yapanın emekli maaşı düşer! Milyonları ilgilendiriyor...

Emeklilik hayali kuran milyonlarca çalışan yüksek emekli maaşı almak istiyor. Fakat bazı durumlar maaşın düşmesine neden oluyor. İşte emeklilik maaşınız düşmemesi için yapmanız gerekenler...

Bunu yapanın emekli maaşı düşer! Milyonları ilgilendiriyor... - Sayfa 1

Bunu yapanın emekli maaşı düşer! Milyonları ilgilendiriyor...

Bunu yapanın emekli maaşı düşer! Milyonları ilgilendiriyor... - Sayfa 2

2008 sonrasında yapılan düzenleme ile çalışma süresi uzadıkça aylık bağlama oranı düşüyor ve çalışanlar daha fazla prim ödüyor, karşılığında alacağı emekli aylığı azalıyor. Bu durum tüm çalışanlar için geçerli değil. Yüksek maaş alıp sigorta bildirimini tavandan yapanlar emekliliği gelse de çalışmaya devam edebilir ve her ay emekli maaşı 20 lira artar.

Bunu yapanın emekli maaşı düşer! Milyonları ilgilendiriyor... - Sayfa 3

Hürriyet'ten Noyan Doğan emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiren bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Bunu yapanın emekli maaşı düşer! Milyonları ilgilendiriyor... - Sayfa 4

Geçen, ‘Emekliliğinizi 2020’ye erteleyin’ yazımda, çalıştıkça düşen emekli maaşları konusuna da kısaca değinmiştim. Yazımda, maaşın neden düştüğü, ne yapmak gerektiği gibi konulara detaylı olarak gelecek yazılarımda değineceğimi belirtmiştim. Okuyuculardan çokça soru geldi. Kimileri, ‘benim maaşım bu, emekliliğim de geldi ne yapayım?’ diye soruyor, kimileri emekliliği gelmediğini ancak mevcut maaşının düşük olduğunu ve ileride emekli aylığını yükseltmek için neler yapması gerektiğini merak ediyor. Kimileri de neden, çalıştıkça emekli aylığı düşüyor diye soruyor.