Anasayfa /  Foto Galeri

Bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden bu bölgelerde yaşayanlara sağanak ve toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji 21 Nisan 2022 Perşembe tarihli hava durumu raporunu yayımladı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son hava durumu değerlendirmelere göre dana ve Mersin'in kuzey kesimleri, Sivas, Kars, Ardahan, Iğdır ve Bursa çevrelerinde sağanak yağış etkili olacak. Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 5 derece artması beklenirken Doğu kesimlerde yer yer toz taşınımı görülecek. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, MGM 21 Nisan İstanbul, Ankara, İzmir ve il il hava durumu raporu.

Bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden bu bölgelerde yaşayanlara sağanak ve toz taşınımı uyarısı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere gör Türkiye'nin genelinde hava sıcaklığı 2 ila 5 derece artacak. Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi ile Sakarya, Sivas, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu ve Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden bu bölgelerde yaşayanlara sağanak ve toz taşınımı uyarısı! - Sayfa 2

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in doğusunda kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden bu bölgelerde yaşayanlara sağanak ve toz taşınımı uyarısı! - Sayfa 3

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Batı Karadeniz'in doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün hava nasıl olacak? Meteorolojiden bu bölgelerde yaşayanlara sağanak ve toz taşınımı uyarısı! - Sayfa 4

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.