Anasayfa /  Foto Galeri

İşte 25 Ocak Meteoroloji'den kar yağışı yaşanacak iller

Yurdun büyük bir bölümünde yoğun kar yağışı yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son değerlendirmede bugün için kar yağışının beklendiği illeri sıralayarak, vatandaşlara uyarılarda bulundu. İşte 25 ocak kar yağışı yaşanacak iller...

İşte 25 Ocak Meteoroloji'den kar yağışı yaşanacak iller - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceğini belirtti. Meteoroloji kar yağışının beklendiği şehirleri sıralayarak, "Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir " dedi.

İşte 25 Ocak Meteoroloji'den kar yağışı yaşanacak iller - Sayfa 2

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: 

Rüzgarın, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İşte 25 Ocak Meteoroloji'den kar yağışı yaşanacak iller - Sayfa 3

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI:

Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İşte 25 Ocak Meteoroloji'den kar yağışı yaşanacak iller - Sayfa 4

BUZLANMA VE DON UYARISI: 

Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.