Anasayfa /  Foto Galeri

Bugün hava nasıl olacak? 24 Mart Meteoroloji' den 7 ilimiz için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Sıcaklıkların artacağını duyururken 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. İşte 24 Mart tüm yurtta il il hava durumu tahmini...

Bugün hava nasıl olacak? 24 Mart Meteoroloji' den 7 ilimiz için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 1

Meteoroloji 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Sıcak havaların müjdesini veren Meteoroloji, bu hafta başından itibaren sıcaklıkların yurt genelinde hakim olacağını açıklarken pazartesi günü İstanbul'da hava sıcaklığı 15 dereceyi bulacak.

Bugün hava nasıl olacak? 24 Mart Meteoroloji' den 7 ilimiz için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 2

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Mersin’in iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunurken, kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bugün hava nasıl olacak? 24 Mart Meteoroloji' den 7 ilimiz için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 3

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Trakya'da 2 ila 4 derece artacak, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Bugün hava nasıl olacak? 24 Mart Meteoroloji' den 7 ilimiz için sarı ve turuncu kodlu uyarı - Sayfa 4

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNE DÖNECEK
Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde artacağı, pazar gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.