Anasayfa /  Ekonomi

Bugün çeyrek altın ne kadar? (18 Ağustos 2018 altın fiyatları)

Altın fiyatları ne kadar oldu? Son zamanlarda yaşanan ekonomik saldırılar sonrası dolar ve euro'ya karşı alınan tedbirler, milyonlarca vatandaşın altın fiyatları konusunda araştırmaların neden oldu.

Abone ol
Abone ol 18 Ağustos 2018 15:21

Son zamanlarda altın fiyatları konusunda araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor.



Kurban bayramı ve sonrasında yoğunlaşan düğün sezonu nedeniyle bir çok vatandaş altına olan rağbetini arttırıyor. Evlenen eşlere türk örf ve adetlerine göre düğünlerde altın takmak adettir. Düğün haricinde türk halkı yatırım amacıyla da altına büyük rağbet göstermekte. Milli seferberlik başlattığımız bu günlerde dolar ve euroya rağbet yokken altına rağbet devam etmekte. Hal böyle olunca internette en çok aranan konuların başında altın fiyatları geliyor. İşte en güncel altın fiyatları ve detaylar.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde 410 TL'ye kadar fırlayan çeyrek altının ateşi söndü ve fiyatlar düşmeye başladı. Ülkemizde en çok rağbet edilen altınların başında çeyrek altın gelmekte. Birikim olarak yastık altı altınları da genel olarak çeyrek altındır. Çeyrek altın bu sabah 369,04 TL'den alınırken 378,86 TL'den satılmaktadır.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altından sonra en çok rağbet gören diğer bir yatırım amacıda gram altındır. Çeyrek altının pahalı olmasından dolayı son zamanlarda düğün, nişan, nikah ve sünnet düğünlerinde çeyrek görünümlü gram altınlar rağbet görmekte. Gram altın bu sabah saatlerinde 229,26 TL'den alınırken 229,36 TL'den satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Gram altın ve çeyrek altından sonra en çok rağbet edilen yarım altın konusunda da milyonlarca vatandaş aramalarını devam ettiriyor. Yarım altın genellikle evlenen çiftlerin yakınları tarafından hediye edilen altın türlerindendir. Yarım altın bu sabah 735,78 TL'den alınırken 757,71 TL'den satılıyor.

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın da yatırım ve birikim için tercih edilen altın çeşitleri arasında gösteriliyor. Düğünlerde çiftlerin aileleri tarafından tercih edilen tam altın dünkü fiyatlara göre değişiklik göstermeyerek aynı fiyatta sabit kaldı. Bugün itibariyle tam altın1.051,77 TL'den alınırken 1.077,95 TL'den satılmaktadır.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını ile çeyrek altın arasında benzerlikler söz konusudur. Cumhuriyet altını da çeyrek altın da uzun vadeli birikim aracıdır fakat Cumhuriyet altınının hem gramı hem de fiyatı daha pahalı olduğundan kolay kolay bozdurulmaz. Cumhuriyet altını bu sabah saatlerinde 1.520,00 TL'den alınırken 1.550,00 TL'den satılıyor.




Yorumlar