Anasayfa /  Foto Galeri

Bu maske'yi yıkamaya ve değiştirmeye gerek yok! Koronavirüsü ısıtarak öldürüyor

ABD’de yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) bilim insanları elektrikle çalışan bir maske üretti. Kullanıcılarının sıcaklığı hissetmemesi için yalıtkan bir maddeyle kaplanan maskede bulunan bakır levha 90 dereceye kadar ısınarak havadaki yeni tip koronavirüsü (Covid-19) öldürüyor.

Bu maske'yi yıkamaya ve değiştirmeye gerek yok! Koronavirüsü ısıtarak öldürüyor - Sayfa 1

Bilim insanları filtrelemek yerine, havayı 90 dereceye kadar ısıtılmış ince bir bakır ağdan geçirerek corona virüs parçacıklarını öldürebilen bir yüz maskesi geliştirdi

Bu maske'yi yıkamaya ve değiştirmeye gerek yok! Koronavirüsü ısıtarak öldürüyor - Sayfa 2

ABD'deki Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) tarafından geliştirilen maske, sıcak metal filtrenin kullanıcı tarafından rahatça giyilebilmesi için ısıyı yalıtan neopren maddesiyle kaplandı.

Bu maske'yi yıkamaya ve değiştirmeye gerek yok! Koronavirüsü ısıtarak öldürüyor - Sayfa 3

Bununla birlikte, elektrikle çalışan ve bir bataryaya sahip olan maskenin bulaş riskini sıfıra indirdiği aktarıldı. Araştırmacılar sıcak maskenin, özellikle corona virüse maruz kalma riskinin yüksek olduğu hastane ortamları ve toplu taşıma araçları için ideal olduğunu söyledi.

Bu maske'yi yıkamaya ve değiştirmeye gerek yok! Koronavirüsü ısıtarak öldürüyor - Sayfa 4

Harvard Üniversitesi ve MIT'deki bilim insanları tarafından tasarlanan ve polipropilen liflerden yapılan yeni prototip, diğer maskelerin aksine sıkı ve yüze tam oturuyor, havadaki viral partikülleri filtreleyebiliyor.