Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden sağanak ve toz taşınımı uyarısı I 25 Mayıs 2022

Meteoroloji 25 Mayıs 2022 Çarşamba hava durumu raporunu yayımladı. Sıcak havalar yurt genelinde etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Rize, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceğini duyurdu. Peki, bugün hava nasıl alacak? İşte, il il 25 Mayıs hava durumu tahminleri...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden sağanak ve toz taşınımı uyarısı I 25 Mayıs 2022 - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin, Rize, Kars, Ardahan ve Ağrı illeri ile Kütahya'nın doğu, Afyon'un kuzey ve batı çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.


Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden sağanak ve toz taşınımı uyarısı I 25 Mayıs 2022 - Sayfa 2

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Kıyı Ege'de mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güneybatıdan (Lodos) yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden sağanak ve toz taşınımı uyarısı I 25 Mayıs 2022 - Sayfa 3

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda sabah saatlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteorolojiden sağanak ve toz taşınımı uyarısı I 25 Mayıs 2022 - Sayfa 4

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.