Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! İşte Türkiye'nin deprem haritası

Deprem kuşağı üzerinde olan Türkiye, acı gerçekle son olarak İzmir depreminde bir kez daha karşı karşıya geldi. Vatandaşlar, Türkiye'nin deprem haritasını merak ediyor. Hangi ilin ne kadar deprem tehlikesi var? İş il il Türkiye'nin deprem haritası...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! İşte Türkiye'nin deprem haritası - Sayfa 1

Hangi ilde ne kadar deprem tehlikesi var sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. Deprem haritaları ülkelerin ve şehirlerin deprem risklerini göstermektedir. Ülkemizde ise 5 farklı deprem haritası bulunmaktadır. Deprem risk bölgelerine göre binaların yönetmelikleri de hazırlanıyor. 1. derece deprem bölgeleri riskin çok fazla olduğu anlamına gelirken, 5. derece deprem bölgeleri ise deprem olma riskinin az olduğunu belirtiyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! İşte Türkiye'nin deprem haritası - Sayfa 2

Deprem haritası nedir? 
Deprem haritası, dünya üzerinde ülke ülke, şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği haritaya deniyor. Söz konusu haritalar, sismotektonik haritalar ve deprem kaynak zonlarında meydana gelebilecek en büyük depremler esas alınarak hazırlanıyor. Ayrıca depreme neden olan kuvvetli yer hareketi ivme değerleri ve azalım ilişkileri de göz önünde bulunduruluyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! İşte Türkiye'nin deprem haritası - Sayfa 3

ADANA: 2. - 3. ve 4. derece deprem bölgesi

Bu illerde yaşayanlar dikkat! İşte Türkiye'nin deprem haritası - Sayfa 4

ADIYAMAN: 1. ve 2. derece deprem bölgesi