Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 8 aralık Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 8aralık Perşembe günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgelerde etkili olması beklenen çok kuvvetli yağmur yağışı için bir çok il için uyarı yaptı Peki, bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış bekleniyor? İşte il il 8aralık 2022 Perşembe hava durumu tahminleri...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 8 aralık Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 8 Aralık hava durumu tahminleri açıklandı. Aralık ayının ilk haftasında Sibirya soğukları ülkeye giriş yaparken, perşembe günü için uyarı geldi. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 8 Aralık hava durumu raporu.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 8 aralık Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre İzmir, Muğla, Aydın ve Güney Ege'de kuvvetli yağış bekleniyor. Marmara'da da Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde sağanak görülecek. Öte yandan Doğu Anadolu'da ise kar yağışı tahmin ediliyor. 

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 8 aralık Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 3

Yapılan en son değerlendirmelere göre, ülkemizin güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz (Isparta ve Burdur hariç), ile Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Niğde, Aksaray, Malatya, Elazığ, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars ve Ağrı çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 8 aralık Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, bugün (Perşembe) öğle saatlerinde Güney Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.