Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 7 Ekim Meteorolojiden 19 İl için sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7 Ekim Cuma günü için hava durumu tahminlerini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgelerde etkili olması beklenen sağanak yağışlar için bir çok il için uyarı yaptı. Peki, bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış bekleniyor? İşte il il 7 Ekim 2022 cuma hava durumu tahminleri...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 7 Ekim Meteorolojiden 19 İl için sarı alarm - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden kuvvetli yağmur ve rüzgar uyarısı geldi. Başta İstanbul olmak üzere birçok bölgede kuvvetli yağmur bekleniyor. 19 il için sarı alarm verildi.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 7 Ekim Meteorolojiden 19 İl için sarı alarm - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege ve Muğla, Akdeniz, (Kayseri, Niğde ve Yozgat il merkezleri hariç) İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç ve yüksek kesimleri ile Malatya'nın batı çevrelerinin Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Konya çevreleri, Antalya’nın doğu, Muğla'nın kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 7 Ekim Meteorolojiden 19 İl için sarı alarm - Sayfa 3

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında düşeceği, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 7 Ekim Meteorolojiden 19 İl için sarı alarm - Sayfa 4

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-80 km/saat) esmesi bekleniyor.