Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 ağustos Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Ağustos 2022 Perşembe gününün hava durumu tahminlerini paylaştı. Yurtta sıcak ve bunaltıcı havalar etkisini gösterirken meteorolojiden bu illerde yaşayanlar için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir 4 Ağustos hava durumu tahminleri...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 ağustos Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Sinop çevreleri, Balıkesir’in kuzey, Düzce’nin ve Kastamonu’nun kıyı kesimleri ile Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 ağustos Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 ağustos Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 3

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 4 ağustos Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 4

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Balıkesir'in kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BURSA °C, 32°C
Parçalı bulutlu

EDİRNE °C, 34°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 31°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 31°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı