Anasayfa /  Foto Galeri

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 15 Ağustos 2022 Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Ağustos 2022 Pazartesi gününün hava durumu tahminlerini paylaştı. Yurtta birçok kent için sağanak uyarısı geldi. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir 15 Ağustos hava durumu tahminleri...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 15 Ağustos 2022 Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji'den Ankara, İstanbul ve Antalya'nın yanı sıra birçok kent için sağanak uyarısı geldi. Yağışların; Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Balkanlardan gelen yağışlı hava nedeniyle AKOM da, sel ve baskın uyarısında bulundu. İşte son tahminlere göre 15 Ağustos Pazartesi günü için illerimizde beklenen hava durumu...

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 15 Ağustos 2022 Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Denizli, Antalya, Isparta, Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı ve Hatay kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 15 Ağustos 2022 Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 3

KUVVETLİ SAĞANAK UYARISI
Yağışların; Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Çanakkale'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Ankara ve Çankırı'nın kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Balkanlardan gelen yağışlı hava nedeniyle AKOM da, sel ve baskın uyarısında bulundu.

Bu illerde yaşayanlar dikkat! 15 Ağustos 2022 Meteoroloji'den kuvvetli sağanak yağış uyarısı - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI: 

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.