Anasayfa /  Foto Galeri

Bu hafta vizyona giren 8 film

Hazır okullar da tatile girmişken, çocukları alıp sinemaya gitmenin tam zamanı! Bu hafta vizyona iki güzel çizgi film giriyor. Bununla beraber yetişkinler için de alternatifler var.

Bu hafta vizyona giren 8 film - Sayfa 1

1- Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı


Yönetmen: Kamil Aydın

Oyuncular: Emre Kıvılcım, Levent Özdilek, Ece Çeşmioğlu 

Film, Balkan coğrafyasındaki zulmün önüne geçmek için zorlu bir mücadeleye girişen Fatih Sultan Mehmet'in seçkin savaşçı birliği Akıncıların hikayesini anlatıyor. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’un fethinin ardından rotasını Roma’ya çevirir. Ancak bu sırada Sırp kralı Lazar, Fatih Sultan Mehmet’in Avrupa’daki kararlı ilerleyişinin önüne geçmek ister. Fatih Sultan Mehmet'e ölümüne bağlı olan Akıncılar, Osmanlılara karşı Katolik dünyası ve Papa ile ittifak kuran, Balkan coğrafyasında büyük bir zulme neden olan Lazar’ın planını bozmak için, harekete geçer. Fatih’in Akıncıları, hak ve adaleti sağlamak ve yaşanan zulme dur diyebilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

Bu hafta vizyona giren 8 film - Sayfa 2

2- Karakomik Filmler 2


Yönetmen: Cem Yılmaz

Oyuncular: Cem Yılmaz, Özkan Uğur, Cem Davran

‘Karakomik Filmler’ serisinin devam filmi Karakomik Filmler 2" 'Deli' ve 'Emanet' adında iki filmden oluşuyor. 'Deli', en büyük hayali sevdiği kızın karşısında oturmak olan bir taksicinin, gece mesaisinde başına gelenler olayları konu ederken; 'Emanet', yetenek yarışmalarına katılıp bu sayede şöhret olmanın hayalini kuran bir dansçıyı anlatıyor.

Bu hafta vizyona giren 8 film - Sayfa 3

3- Dolittle


Yönetmen: Stephen Gaghan

Oyuncular: Robert Downey Jr., Harry Collett, Carmel Laniado

IMDB Puanı: 5.9

Dolittle, kraliçenin hastalığına çare bulmak için macera dolu bir yolculuğa çıkan Dr. John Dolittle'ın hikayesini anlatıyor. Dr. John Dolittle, İngiltere’nin en ünlü doktor ve veterineridir. Yıllar önce karısını kaybeden Dolittle, bunun akabinde kendisini malikanesinin duvarları arasına kapatır. Dış dünya ile bağlantısını keser ama genç kraliçenin hastalandığını öğrenince kabuğundan dışarı çıkmaya karar verir. Hastalığa çare aramak için efsanevi bir adaya doğru yola koyulan Dolittle’a bu süreçte genç çırağının yanı sıra endişeli bir goril, kuş beyinli bir ördek, alaycı devekuşu, kutup ayısı ve akıl hocası olan papağan da eşlik eder.

Bu hafta vizyona giren 8 film - Sayfa 4

4- Kuzular Firarda: Uzay Parkı (A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon)


Yönetmen: Will Becher, Richard Phelan

Oyuncular: Justin Fletcher, Kate Harbour, David Holt

IMDB Puanı: 7.0

Sessiz sakin Mossingham kasabasının üzerinde, gökyüzünde ortaya çıkan garip ışıklar, gizemli bir ziyaretçinin galaksinin ve samanyolunun ötesinden geldiğini haber vermektedir. Ancak yakındaki Mossy Bottom Çiftliği'ndeki muzur koyun Shaun'ın zihninde başka şeyler vardır; yaptığı birçok plan sürekli bıkkın Bitzer tarafından engellenmektedir. Ancak bu şaşkın ve sevimli uzaylı, Mossy Bottom Çiftliği'nin yakınlarına inanılmaz bir güçle düştüğü zaman, koyun Shaun uzay gücünde bir eğlence ve macera için büyük bir fırsat görür. Koyun Shaun, tehlikeli bir örgüt onu yakalamadan önce bu galaksilerarası ziyaretçiye evin yolunu göstermek için zorlu bir mücadeleye girişecektir. Dünyanın geleceği Shaun ve sürüsünün ellerindedir. Onların başarısız olması dünyadaki her canlının kaderini belirleyecektir. Yaramaz koyun Shaun ve kalabalık sürüsü çok geç olmadan Mossy Bottom Çiftliği'ndeki Farmageddon'u engelleyebilecekler mi?