Anasayfa /  Foto Galeri

Bu hafta hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava durumu...

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. 16 Mayıs Pazartesi günü ve 16-22 Mayıs haftasında havanın nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava durumu...

Bu hafta hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava durumu... - Sayfa 1

16 MAYIS 2022 PAZARTESİ HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapılan son değerlendirmelerine göre; Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi ve Trakya'nın kuzeybatısı, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Bolu ve Ordu çevreleri, Doğu Anadolu'nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Bu hafta hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava durumu... - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının bugün mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Bu hafta hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava durumu... - Sayfa 3

RÜZGAR: Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bu hafta hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den il il 5 günlük hava durumu... - Sayfa 4

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.