Anasayfa /  Foto Galeri

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji saat verip uyardı! Toz taşınımı uyarısı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1 Nisan 2022 cuma gününki hava durumu raporunu yayınladı. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Ege ve Marmara'da kuvvetli lodos etkili olurken, Türkiye'nin birçok bölgesinde toz taşınımı yaşanacak. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Öte yandan Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozları Türkiye'ye bugün itibarıyla giriş yapıyor; yarın da etkisini göstermeye devam edecek. İşte il il hava durumu

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji saat verip uyardı! Toz taşınımı uyarısı... - Sayfa 1

 Meteoroloji özellikle bugün ve cuma gününe dikkat çekerek duyurdu. Hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi gerektiğini bildirdi. Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezi Avrupa üzerine hareket ediyor. Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozları Türkiye'ye bugün itibarıyla giriş yapacak. Uyarılar peş peşe geldi. İşte son dakika hava durumu tahminleri...

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji saat verip uyardı! Toz taşınımı uyarısı... - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugünden itibaren Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozlarının Türkiye'ye giriş yapacağını açıkladı. Çöl tozlarının İç Anadolu, Batı Karadeniz ve Ege'nin iç kesimlerinde daha yoğun olması bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji saat verip uyardı! Toz taşınımı uyarısı... - Sayfa 3

Özellikle solunum rahatsızlığı olanların dikkat etmeleri gereken bir döneme girdiğini hatırlatan uzmanlar, bu süreçte hem ölümlerin hem de hastaneye yatışların çoğaldığını belirtti. Uzmanlar, pencerelerin kapalı tutulmasını ve vatandaşların dışarı çıkmamasını tavsiye etti.

Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat Meteoroloji saat verip uyardı! Toz taşınımı uyarısı... - Sayfa 4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu ve kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.