Anasayfa /  Foto Galeri

Bu besinler cildinize hayat verecek! İşte kışın cildinizi canlandıracak 10 gıda

Kış ayları geldiğinde vücudumuzun en büyük organı olan cildimiz de tıpkı genel sağlığımız gibi olumsuz etkilenir. Kışın cildiniz üzerindeki olumsuz etkilerine karşı bu besinleri tüketebilirsiniz.

Bu besinler cildinize hayat verecek! İşte kışın cildinizi canlandıracak 10 gıda - Sayfa 1

Havaların buz kestiği, yağışların etkisini artırdığı kasvetli kış günlerinin yıpratıcı etkilerinden özellikle de yüzümüzü korumamız çok zor oluyor. Üstelik bir de sıcak yaz günlerinde bilinçli davranmayıp güneşin zararlı ışınlarına yüzümüzü teslim ettiysek, yıpranma, kuruma, kırışıklıklar ve lekelenmeler derken cildimiz çok daha hızlı yaşlanabiliyor. Ancak yine de umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. İşte kış soğuğunda cildimizi canlandırmaya katkı sağlayan 10 besin…

Bu besinler cildinize hayat verecek! İşte kışın cildinizi canlandıracak 10 gıda - Sayfa 2

1- Cilt sağlığınız için bol su


Soğuk hava ne yazık ki su içme ihtiyacını azalttığından cildimiz, soğuk hava ve rüzgarın yanı sıra bir de yetersiz sıvı alımından dolayı kuruyor! Cildi nemlendirmeye önce içerden başlayın. Bunun için de, su içmek için susamayı beklemeyin. Cildin yeterli nemini sağlayabilmesi için her gün kilo başına 30 ml su içmeye özen gösterin. Örneğin 70 kg olan bir kişi günde yaklaşık 2100 ml yani yaklaşık 2 litre su içmeli.

Bu besinler cildinize hayat verecek! İşte kışın cildinizi canlandıracak 10 gıda - Sayfa 3

2- Somon


Somonun içerisinde bulunan astaxanthin cilt elastikiyetini artırırken, çizgilerin ertelenmesine yardımcı oluyor. Omega 3 ise yıpranan ve kuruyan cildin onarılmasını ve hücre zarı yapısının yenilenmesini sağlıyor. Üstelik cilt yenilenmesi ve doku onarımı için olmazsa olmaz bir bileşen olan kolajen dostu olarak öne çıkıyor. Haftada iki gün ızgara veya fırında somon tüketmeyi ihmal etmeyin.

Bu besinler cildinize hayat verecek! İşte kışın cildinizi canlandıracak 10 gıda - Sayfa 4

3- Ispanak


A vitamini ciltte kırışıklık oluşumunu azaltmanın yanı sıra nem kaybını önlüyor. Bir insanın günlük 700-900 mikrogram A vitamini gereksinmesi bulunuyor ki, bu gereksinmeyi karşılamak için günde 1 avuç kadar (yaklaşık ½ kase) ıspanak tüketin.