Anasayfa /  Foto Galeri

Bu besinler bunamayı engelliyor!

Bu besinler bunamayı engelliyor! - Sayfa 1

Günümüzde demans hastalığı diğer adıyla bunama hızla artış gösteriyor. Birçok çevresel faktörün ve özellikle besilenme alışkanlıklarının da arasında bulunduğu etkenler hastalığa yakalanma oranını arttırıyor. Dermans hastalarının 47,5 milyona ulaştığı günümüzde, bunamanın beslenme ile bağlantısı konusundaki araştırmalar şaşırtıcı sonuçları ortaya koyuyor.

Bu besinler bunamayı engelliyor! - Sayfa 2

Dermans hastalığı, halk arasında alzheimer ile sık sık karıştırılmaktadır Alzheimer demansa sebep olan hastalıktır. Oluşma sebebiyse, birkaç adet proteinin anormal davranışlarından oluşmaktadır. Bu proteinler beyin fonksiyonlarını etkileyip bazı bölgeleri devre dışı bırakmaktadır. Bunlar hafızayla ve koordinasyonla yakından ilişkili olan beyin birimleridir.

Bu besinler bunamayı engelliyor! - Sayfa 3

Dermans yani bunama hastalığını önleyen bu besinlerle hastalığı kendinizden uzak tutma ihtimaliniz olduğu araştırmalarla ortaya konmuştur. Peki bunamayı önleyen bu besinler hangileridir?

Bu besinler bunamayı engelliyor! - Sayfa 4

Çilek ve yaban mersini gibi antioksidan bakımdan zengin meyvelerin bilişsel dejenerasyonu geciktirdiği kanıtlanmış durumda.