Anasayfa /  Politika

BTP’den Yargıtay’ın AYM tavrına tepki: Hiçbir vatandaşın hukuk güvencesi kalmamıştır. Yazık!

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi kararına uymama kararını eleştirdi.

Abone ol
Abone ol 09 Kasım 2023 23:49

BTP’DEN YARGITAY’IN AYM TAVRINA TEPKI…

Hüseyin Baş: “Bugün Anayasa Mahkemesi’nin kararını yok sayan ilgili Yargıtay dairesinin gücünü yasalardan almadığı ama nerden aldığı çok açıktır. Hiçbir vatandaşın hukuk güvencesi kalmamıştır. Yazık!”

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi kararına uymama kararını eleştirdi.

HIÇBIR VATANDAŞIN HUKUK GÜVENCESI KALMAMIŞTIR!

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hüseyin Baş, “Bugün Anayasa Mahkemesi’nin kararını yok sayan ilgili Yargıtay dairesinin gücünü yasalardan almadığı ama nerden aldığı çok açıktır. Hiçbir vatandaşın hukuk güvencesi kalmamıştır. Yazık !” paylaşımı yaptı.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, bir diğer paylaşımında da ““Aydın beyinleri bekliyor karanlık gelecek” ifadelerini kullandı.

“HUKUK DEVLETINE KARŞI YAPILMIŞ BIR DARBE”

Bağımsız Türkiye Partisi Sözcüsü Emre Polat da yaptığı açıklamada, kararın hukuk devletine karşı yapılmış bir darbe olduğunu söyledi.

BTP Sözcüsü Polat’ın açıklaması şöyle;  

“Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin aldığı karar, tam anlamıyla hukuk devletinin ayaklar altına alınmasıdır.

Anayasa’nın 153. maddesinin son fıkrası gayet açıktır; “Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.”

Anayasa’yı, Anayasa Mahkemesi’ni ve kararlarını tanımayıp, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulması, tam anlamıyla bir skandal ve hukuk devletine karşı yapılmış bir darbedir.

Her Türk vatandaşının, temel hak ve özgürlükler ile adil yargılanma ilkesinin ihlali gibi konularda Anayasa Mahkemesi’ne ‘Bireysel Başvuru Hakkı’na sahip olması Anayasal bir haktır. Bu haktan faydalanan kişinin kim ve hangi görüşten olduğunun hiçbir önemi yoktur.

Konu, mahkeme kararında ismi geçen milletvekili Can Atalay ile irtibatlandırılıp itibarsızlaştırılacak kadar kişisel ve küçük bir mesele olmayıp, binlerce yıllık devlet geleneğine sahip koca bir devletin itibarıdır.

Türk devlet geleneği ve aklının bu vahim hatadan dönülmesi noktasında hızla devreye girmesi gerekmektedir.

100. Yılına girdiğimiz Cumhuriyetimizin, bölgemizin en güçlü ve huzurlu devleti olmasının temel sebeplerinden biri olan ‘Hukuk devleti’ kimliğimiz behemehal muhafaza edilmeli ve bu ilkeden asla taviz verilmemelidir.”

Yorumlar