Anasayfa /  Foto Galeri

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Dindarların ahlakı bozuldu, diğerleri dinden soğudu!

Partisinin Antalya’da gerçekleşen üye katılım programında konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, faiz konusunda önce ‘nas var’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdi faizlerin yükseltilmesine izin verdiğini ifade ederek, “Erdoğan, dindarların ahlakını bozdu, diğerlerini dinden iyice soğuttu” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Dindarların ahlakı bozuldu, diğerleri dinden soğudu! - Sayfa 1

Dindarların ahlakı bozuldu, diğerleri dinden soğudu!

Partisinin Antalya’da gerçekleşen üye katılım programında konuşan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, faiz konusunda önce ‘nas var’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdi faizlerin yükseltilmesine izin verdiğini ifade ederek, “Erdoğan, dindarların ahlakını bozdu, diğerlerini dinden iyice soğuttu” dedi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Dindarların ahlakı bozuldu, diğerleri dinden soğudu! - Sayfa 2

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Antalya’da düzenlenen yeni üye katılım şöleni programına katıldı.

BTP lideri Baş, yoğun katılımın olduğu programda partiye yeni katılan vatandaşlara rozetlerini taktı.

Sevilen sanatçı Ahmet Selçuk İlkan’ın şiir dinletisinin de yer aldığı programda konuşan Hüseyin Baş, gündeme dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Dindarların ahlakı bozuldu, diğerleri dinden soğudu! - Sayfa 3

İşinize geldiğinde Müslüman gibi… 

Merkez Bankası’nın faiz artışına ilişkin değerlendirme yapan BTP lideri Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim öncesindeki ‘nas’ söylemlerini hatırlattı ve bu tavrın dindar kesimin ahlakını bozarken diğer kesimin de dinden daha da soğutmasına neden olduğunu söyledi.

BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Seçimden önce Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Faizde nas vardır. Benden başka bir şey beklemeyin. Ben bunun dışında bir hareket yapmam’ dedi. Seçimden sonra ise döndü dolaştı yine faizi artırdı. Bakın beni rahatsız eden şeyi söyleyeyim size; ben bir hükümetin faiz indirmesini veya faiz yükseltmesini, ekonomide attığı adımları beğenebilirim, ya da beğenmeyebilirim, bu başka bir konu. Ama sen çıkıp aldığın bir kararı dine bağlayıp, bu konuyu ‘Dini hüküm var, bu yüzden bu kararı alıyorum’ diye anlatıp, sonra dönüp o kararın aksine adım attığında sen bu ülkede yaşayan bütün Müslümanlara, ‘İşinize geldiği zaman Müslüman gibi olun, işinize gelmediği zaman bütün hükümlerini terk edin’ demiş oluyorsun. Yani ‘dindar nesil yetiştireceğiz’ diye yola çıkan sen, dindar neslin ahlakını bozuyorsun. Dindar nesli dürüst olmayan, menfaatine göre iş yapan, dün başka bir şey bugün başka bir şey söyleyen adama çeviriyorsun.”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş: Dindarların ahlakı bozuldu, diğerleri dinden soğudu! - Sayfa 4

Yapılan yanlışlar dine mal ediliyor

 Politikacıların dini söylem kullanarak yaptıkları yanlışları gören vatandaşların ‘din buysa ben yokum’ dediklerine vurgu yapan BTP lideri Baş, “Bir başka açıdan da bakarsak, sen bu ülkede dindar olmayan vatandaşa şunu söylüyorsun; ‘Ben öyle bir dine inanıyorum ki bu din tam bir menfaat dini…’ Bu cümlenin okuması budur. Sen, ‘Bu din işime gelince konuşulan, işime gelmediğinde rafa kaldırılan bir dindir’ muamelesi yapıyorsun. Neye? İnandığın dine. Dolayısıyla buradan insanlar, ‘Eğer bu din buysa ben bu dinde yokum’ sonucunu çıkarıyor. Diğeri de şunu çıkarıyor; ‘Ha din böyleymiş çünkü Ulü’l Emir böyle yaşıyor bu dini. O zaman ben de böyle yaşayabilirim’ diyor. Sonra, bu yolsuzluklar nereden çıktı, bu haksızlıklar nereden çıktı ve bu kadar hırsız adam nereden çıktı diye düşünüyorsunuz” şeklinde konuştu.