Anasayfa /  Foto Galeri

Bozanın müthiş faydaları saymakla bitmiyor

Bozanın müthiş faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 1

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan salep ve bitki çaylarının yanı sıra boza da önemli kış içecekleri arasında yer alıyor. Peki bozanın faydaları nelerdir?

Bozanın müthiş faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 2

Boza bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek kanser gibi ciddi hastalıklar başta olmak üzere pek çok rahatsızlığın önüne geçilmesinde rol oynuyor.

Bozanın müthiş faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 3

Boza, fermente bir üründür. Florasında pek çok laktik asit bakterisi bulunur. Bu mayalar ve laktik asit bakterileri probiyotik etki gösterirler. Probiyotikler bağırsaklarda bulunan canlı bakterilerdir. Bu faydalı bakteriler sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir, vücudun direnci artar. Hem kronik hem de mevsimsel hastalıklara karşı güçlü bir korunma kalkanı sağlanır.

Bozanın müthiş faydaları saymakla bitmiyor - Sayfa 4

Boza, ilk ortaya çıkışı binlerce yıl öncesine dayanan geleneksel bir Türk içeceğidir. Darı irmiği, su ve şekerden üretilen bu içecek, genellikle kışın tercih edilir. İnsan vücudu havalar soğudukça metabolizmayı koruma altına almak ister. Enerji harcaması azalır ve gıdalardan alınan enerjiyle vücut ısısı korunmaya çalışılır. Ortaya çıkan bu enerji ihtiyacından dolayı, özellikle kışın yoğun karbonhidrat içerikli, yüksek kalorili, tatlı ve şekerli gıdalara düşkünlük artar.