Anasayfa /  Dünya

Boris Johnson adaylık kararıyla şaşırttı!

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın istifasının ardından başlayan yeni Başbakan ve Muhafazakar Parti Lideri seçimi sürecinde eski Başbakan Boris Johnson başbakanlık ve parti liderliği yarışından çekildiğini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 24 Ekim 2022 01:28

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ın 20 Ekim'de istifa etmesinin ardından ülkede yeni Muhafazakar Parti Lideri ve Başbakanı belirleme yarışı devam ederken, eski Başbakan Boris Johnson’ın aday olup olmayacağı merak ediliyordu.

Boris Johnson adaylık kararını açıkladı

Johnson yaptığı yazılı açıklamada, Muhafazakar Parti içerisinde yapılacak seçimde başarılı olması ve cuma günü Başbakanlık Konutu’na dönebilmesi için çok iyi bir şansı olduğunu ifade eden Johnson, “Ancak son günlerde ne yazık ki bunun yapılacak doğru şey olmadığı sonucuna vardım. Parlamentoda birleşik bir parti olmadıkça etkili bir şekilde yönetemezsiniz” dedi.

 Johnson, sözlerinin devamında “Bu nedenle korkarım ki en iyisi adaylığımın devam etmesine izin vermemem ve başarılı olana desteğimi vermem. Sunacak çok şeyim olduğuna inanıyorum ama korkarım bu doğru zaman değil" dedi.

Yorumlar