Anasayfa /  Ekonomi

Borçlar 18 eşit taksite bölünüyor! İşte detaylar...

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifini açıklandı. Paket vergi, SSK, trafik, köprü borcu ve cezalarını kapsıyor.

Abone ol
Abone ol 23 Ekim 2020 19:47

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifinin vergi, SGK, KYK, trafik, köprü borcu ve cezalarını kapsadığını açıklayan AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

BORÇLAR 18 EŞİT TAKSİTE BÖLÜNÜYOR
Muş, ''Gümrük vergisi faizleri ve gecikme zamları yapılandırma kapsamında. Yıl sonuna kadar müracaat şartı getiriyoruz. Maksimum 18 ay taksit olacak'' diyeek ''Sosyal güvenlik primleri idari cezaları gecikme cezaları ve faiz zamları yapılandırma kapsamında. Burada da yine yıl sonuna kadar müracaat yapılacak. 18 eşit taksite bölünüyor." dedi.

Mehmet Muş, "İlk taksitin Şubat 2020 tarihinden ödenmesi öngörülüyor. Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, su, temizlik vergisi, atık su, katı atık ücretleri, yol katılım payları muhtelif ücretlerden alacaklı kurum alacaklarıyla zam ve faizler yapılandırmaya alınan borç alanları.'' ifadelerini kullandı.

 

BİRLİK AİDATLARI DA YAPILANDIRMA KAPSAMINDA
TOBB, TESK, Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerini aidat ödemeleri yapılandırma kapsamında olduğunu belirten Muş, " KOSGEB tarafından kullandırılan desteklerden kaynaklarından alacaklar da bu yapılandırma kapsamında yer alacak." dedi.

Öte yandan OSB kredi borçları bu kanun kapsamında yapılandırılıyor.Vakıflar genel müdürlüğü ve muhafaza vakıfların kiralanması ile kira alacakları, TSE hizmet bedeli alacakları da yapılandırma kapsamında olduğu öğrenildi.

Yorumlar