Anasayfa /  Foto Galeri

Bolu'da zehirlenme vakaları! Hastalarda böbrek yetmezliği görülmeye başladı

Bolu’da içme suyundan zehirlenen 32 kişinin hastanelerde tedavisi devam ederken hastanelere başvuran vatandaşlarda bir süre sonra böbrek yetmezliği de görülmeye başlandı. 3 hastanın da yoğun bakımda olduğu haberi geldi. İşte son dakika gelişmeleri...

Bolu'da zehirlenme vakaları! Hastalarda böbrek yetmezliği görülmeye başladı - Sayfa 1

Bolu'da birkaç gün önce onlarca kişide görülmeye başlanan gizemli hastalık endişelere neden oldu. Kanlı ishal nedeniyle hastanelere başvuran vatandaşlarda bir süre sonra böbrek yetmezliği de görülmeye başlandı. Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, gizemli hastalığa yakalanan çocuklarla ilgili olarak, "3 hasta yoğun bakımda, 3 hasta Çocuk Nefroloji Servisinde izlenmektedir. Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur" dedi.

Bolu'da zehirlenme vakaları! Hastalarda böbrek yetmezliği görülmeye başladı - Sayfa 2

Ankara Üniversitesi Cebeci Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli, Bolu'da yaklaşık 20 çocukta görülen kanlı ishal ve buna bağlı olarak yaşanan böbrek yetmezliği ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Teşhisi tam olarak konulamayan hastalıkla ilgili konuşan Kendirli, "Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi ve Çocuk Nefroloji Servislerinde Bolu’daki kanlı ishal ve bu ishalle ilişkili böbrek yetmezliği tablosu ile başvuran 6 hasta izlenmektedir" dedi.

Bolu'da zehirlenme vakaları! Hastalarda böbrek yetmezliği görülmeye başladı - Sayfa 3

"3 HASTA YOĞUN BAKIMDA"
3 hastanın yoğun bakımda olduğunu açıklayan Kendirli, "3 hasta Çocuk Nefroloji Servisinde izlenmektedir. Hastalardan 5’inin diyaliz ihtiyacı olmuştur" diye konuştu.

Bolu'da zehirlenme vakaları! Hastalarda böbrek yetmezliği görülmeye başladı - Sayfa 4

Zehirlenme şüphesiyle hastaneye gidenlerin sayısında yaşanan artışın ardından İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü olayın yaşandığı köyde inceleme başlattı. Ekipler, köyün içme suyu olarak kullandığı depodan numune aldıktan sonra temizlik ve ilaçlama çalışması yaptı. Yapılan çalışmaların ardından su depolarından köye giden hatlar tamamen kesildi.