Anasayfa /  Güncel /  3 sayfa-cinayet-kaza

Bolu Dağı Tüneli'nde zincirleme kaza yaşandı!

Bir çok TIR, kamyon, otobüs ve şahsi araç birbirine girdi. Anadolu Otoyolu'nun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı. Çok sayıda kişi araçlarından tahliye edildiği gibi hastanelere sevk edildi. 18 aracın karıştığı kazada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazada 3'ü ağır 17 kişinin yaralandığını söyledi. Öte yandan kaza anına ilişkin görüntüler de ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2022 16:51

Kaza, saat 15.00 sıralarında, Bolu Dağı Tüneli'nde meydana geldi. Tünel içinde 1 otomobil kayarak duvarlara çarptıktan sonra yola savruldu. Otomobilin arkasından gelen minibüsle çarpışmasının ardından, arkadan gelen araçlar da art arda çarpıştı. Kazada TIR, kamyon, yolcu otobüsleri, otomobiller olmak üzere 18 araç çarpıştı. İstanbul istikameti ulaşıma kapanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlıkçılar yaralananlara ilk müdahalede bulundu. Trafik ekipleri, İstanbul istikametine giden araçları TEM Otoyolu Abant gişelerinden D-100 yoluna yönlendirdi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar Bolu ve Düzce'deki hastanelere kaldırıldı.

 BAKAN KOCA'DAN KAZA AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazaya ilişkin bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Koca, 'Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.' dedi.

BOLU VALİSİ: 18 ARAÇ KAZAYA KARIŞTI

Bolu Valisi Ahmet Ümit 18 aracın kazaya karıştığını söyledi. Vali Ümit, 'Yaralıların durumlarını takip ediyoruz. Bir taraftan da araç kurtarma işlemlerine devam ediyoruz.' dedi.

TIR'ların çekilmesinin biraz zaman aldığını belirten Ümit, 'Kar yağışı zaman zaman kuvvetli, zaman zaman aralıklı devam ediyor. Araçlar çalışıyor. Tuzlama çalışmaları sürüyor. Buzlanma yok. Genel anlamda yollarımız açık. D-100'de trafik yoğunluğu var. Yarım saat içinde normale döner.' ifadelerine yer verdi.

KAZANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

TEM Otoyolu'nda Bolu Dağı Tüneli içinde meydana zincirleme trafik kazasının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Tünelin güvenlik kameralarına yansıyan kazada kayarak kontrolden çıkan otomobilin midibüsle çarpıştığı, arkadan gelen aralarında TIR ve yolcu otobüslerinin de bulunduğu araçların birbirine girdiği görüldü.

BOLU'DA ETKİLİ KAR YAĞIŞI

Bolu Dağı geçişlerinde kar yağışı etkili olmaya devam etti. Kar yağışı nedeniyle sürücüler, TEM yolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 yolu Bolu Dağı kesiminde, araçlarıyla yavaş ilerlemek zorunda kaldı. Karayolları ekipleri, Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. 

DÜN DE 32 ARAÇ BİRBİRİNE GİRMİŞTİ

Dün de saat 15.15 sıralarında, Bolu Dağı’nın TEM Otoyolu Kaynaşlı Darıyeri mevkisinde meydana gelmişti. Yoğun kar yağışı sırasında araçların kayması sonucu İstanbul ve Ankara istikametlerinde zincirleme trafik kazaları yaşanmıştı. Ankara istikametinde 5 TIR, 2 otomobil, İstanbul istikametinde ise 14 TIR, 8 otomobil, 1 otobüs ve 2 minibüs çarpışmıştı

 Olay yerine çok sayıda trafik ve sağlık ekipleri gelmişti. Sağlık ekipleri yaralanan 6 kişiye ilk müdahalede bulunmuştu. Yol ulaşıma kapanırken, uzun araç kuyrukları oluşmuştu. Geriden gelen araçlar, Abant ve Kaynaşlı gişelerinden D-100 yoluna yönlendirilmişti. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu araçlar yol kenarına alınırken, bazı araçlar ise çekiciyle yoldan kaldırılmıştı.

Yorumlar