Anasayfa /  Foto Galeri

Bitcoin'de değer kaybı sürüyor!

ABD’de nisan ayı enflasyonu yüzde 8,3 ile beklentiyi aşarken enflasyondaki yükseliş Fed’in beklenenden daha sert bir sıkılaşmaya gideceğine atacağına ilişkin beklentiyi artırdı. Bu beklenti kripto para piyasasını sert vurdu. En büyük kripto para birimi Bitcoin son 5 günde yüzde 21 değer kaybederek 26 bin 595 dolarla son 16 ayın en düşük seviyesine geriledi. İşte kripto paralarda son durum...

Bitcoin'de değer kaybı sürüyor! - Sayfa 1

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırım mesajları ve ABD borsalarındaki Hisse senedi satışlarının ardından sert bir şekilde değer kaybetmeye başlayan kripto para birimlerindeki düşüş devam ediyor.

Bitcoin'de değer kaybı sürüyor! - Sayfa 2

Son olarak, ABD’de beklentilerin üzerinde artan nisan ayı enflasyonu sonrası en büyük “stabilcoin” projesi Tether’in çöküşünün yarattığı endişeler, kripto paraların üzerindeki baskıyı daha da arttırdı.

Bitcoin'de değer kaybı sürüyor! - Sayfa 3

Yaşanan gelişmeler sonrasında en büyük kripto para birimi Bitcoin son 5 günde yüzde 21 değer kaybederek 26 bin 595 Dolar seviyesini test etti ve son 16 ayın en düşük seviyesine ulaştı. Diğer bir büyük kripto para birimi Ethereum’daki kayıp ise son 5 günde yüzde 28’i buldu. Geçtiğimiz hafta 2 bin 600 dolar seviyelerinden işlem gören Ethereum, bin 898 dolara kadar geriledi.

Bitcoin'de değer kaybı sürüyor! - Sayfa 4

Kripto paralardaki endişeleri arttıran gelişme ise Terra (blok zinciri projesi) tarafından çıkarılan ve ABD dolarına sabitlenen stabilcoin UST’nin çökmesi oldu. İşlemlerde 1 dolara sabitlenen ve dolar değerini yansıtması gereken UST, kripto paralardaki yüzde 30’u bulan büyük kayıpların ardından geçtiğimiz çarşamba günü 30 cent’in altına düştü ve yatırımcıların merkeziyetsiz finans araçları olan kripto paralara güvenini sarstı.